Širokobriježani izložbom “Kada riječi utihnu” gostovali u Sarajevu

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg izložbom “Kada riječi utihnu” gostovao je u Galeriji “Novi hram” u Sarajevu.

Na izložbi je prikazano 76 slika s motivom krajolika od 43 autora, bivša studenta Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru.

Izložba je otvorena u srijedu u večernjim satima, a održava pod motom stihova Dragutina Tadijanovića “Ni riječi pred veličanstvom mora/ Pred modrim šumorom vječnosti”.

Umjesto klasičnog otvorenja, posjetitelji su izložene radove mogli pogledati uz zvukove prirode.

Prema riječima Josipa Mijića, vanjskoga suradnika Franjevačkog muzeja i galerije i docenta na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, riječ je o terenskim radovima studenata nastalim u periodu od 2006. do 2011. koji su dio fundusa Franjevačke galerije.

Cilj je izložbe pokazati kako su u nekim trenucima, kada se govori o prirodi, riječi suvišne. Prirodi treba dopustiti da progovori. Kada bismo danas više osluškivali prirodu i na vrijeme reagirali, velike pogrješke se ne bi događale. Zato pustimo da ovi pejzaži i priroda govore. Iz tih razloga ova izložba je jedan veliki pejzaž koji je popraćen sa zvukovima prirode, kazao je Mijić.

Fra Vendelin Karačić, voditelj umjetničkog programa Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg, kazao je da su izložene slike krajolika nastale na prostorima planina Vran i Čvrsnica te vodotoka Trebižata i Hutovog blata.

Izložba će biti otvorena do 11. studenoga.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.