Širokobriješko-zadarski band Ljute bebe objavio dvostruki album

Širokobriješko-zadarski glazbeni sastav Ljute bebe objavili su svoj novi album. Riječ je o dvostrukom albumu „Arivisti i modeli vol.1“ i „Skupljači loptica vol.2“. U današnje vrijeme dvostruki album nije baš česta pojava, a da stvar bude zanimljivija, svaki od dva dijela nosi zaseban naziv.

Ljute bebe su širokobriješko-zadarski electro-rock sastav koji čine multiinstrumentalisti Đoni Štambuk i širokobriježanin Ivo Mikulić, kao jezgra benda, sa drugim iskusnim glazbenicima. Nakon prvog albuma „Autogram“ iz 2006., bend je ovih dana objavio i drugi, dvostruki, pod nazivom „Arivisti i modeli vol.1“ i „Skupljači loptica vol.2“.

Prvi album grupe „Autogram“ bio je veoma uspješan, a za pjesme Možda, Utezi ljudski, Morska neman i Voda bend je snimio i videospotove, dok se singl Da li želiš neprestano vrtio na radio postajama. Njihovi spotovi podsjećaju na one iz 80-ih, a bend je zvukom na tragu 80-ih i početka 90-ih, a također se osjeća i originalni autorski štih.

Ljute bebe kritičari su znali opisati kao „zafrkantski ljetni bend“, kako zbog pojedinih stihova i melodičnosti, tako i zbog samih naziva pjesama. „Arivisti i modeli vol.1“ i „Skupljači loptica vol.2“ sadrži dvostruko više pjesama (27) od prvog albuma, a sudeći po nazivima pjesama možemo očekivati i još „zafrkantskih“ tema, ali isto tako i onih ozbiljnijih.

Alter-rock materijal koji spada u sam vrh hrvatskih izdanja

Prema kritičarima tekstovi pjesama na „Arivistima i modelima“ su pravi pogodak, poput prekrasne laganice Kao more koja govori o smrti i rastanku, zatim pjesme Čudovište pa sve do propovjedničke Loš odgoj. Na albumu se nalazi i pjesma Ganga indie house, a ostaje nam poslušati da li je bend u svoj electro-rock zvuk uključio i neke etno elemente.

„Album se jako razlikuje od prvog albuma koji je bio kompilacija radova iz prošlosti. ‘Arivisti i modeli’ su nositelj, a ‘Skupljači loptica’ kao ‘extra bonus’ sa pjesmama koje se nisu kandidirale za nositelja ‘ariviste’ iz raznoraznih razloga, a bilo ih je šteta baciti. ‘Arivisti i modeli’ s kojim smo jako ponosni, zapravo je zahtjevniji i nadamo se da nije za svakoga, jer smo onda debelo promašili metu. Još uvijek smo krcati orkestracijama, neobičnim zvukovima, dobrim gitarama i propovjedničkim tekstovima. Cilj Ljutih beba je ujediniti njima bliska bića u klaster ljubavi, ponosa, sreće i tolerancije – samo to se neće dogoditi.“ – izjavio je Đoni Štambuk za Jabuku.tv.

Album je sniman u Zadru i Širokom Brijegu, a miksan u Zagrebu. Izdavač je Aquarius/Moris studio.

„Arivisti i modeli vol.“1 i „Skupljači loptica vol.2“ možete poslušati OVDJE.

(www.jabuka.tv | Drago Ljubić)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.