U Grudama održan Prvi susret Frama s područja ove općine – Jabuka.tv

U Grudama održan Prvi susret Frama s područja ove općine

Pod geslom ”Ja ću otvoriti srce i reći da volim Te” Frama Drinovci, Gorica-Sovići, Ružići i Tihaljina organizirali su u subotu 11. listopada 2014. godine Prvi susret Frama s područja općine Grude, na kojem je sudjelovalo oko 150 framaša.

Program je službeno počeo sa svečanom sv. Misom u 10 sati u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici, a Misu je predvodio fra Sretan Ćurčić. Ovom I. Susretu Frama prisustvovalo je i nekoliko članova područnog vijeća Frame Hercegovine zajedno s područnim duhovnim asistentom fra Slavenom Brekalom. Misno slavlje dodatno su pjevanjem uveličali framaši sastavljeni od ove četiri Frame.

Nakon Mise uslijedilo je obraćenje domaćina uz pozdrave, te najavu programa cjelodnevnog druženja. Svim framašima s par prigodnih riječi obratila se i Marijana Mikulić, područna predsjednica Frame Hercegovine koja je na početku zahvalila na pozivu za ovaj događaj, te je kazala kako je ponosna na ovo sve i da se nada da će framaši nastaviti s ovim započetim.

Zanimljivo i poučno predavanje održao je Vinko Glibić, bratski animator OFS-a za Framu, koji je na početku svog predavanja izjavio kako je sretan zbog zajedništva ovih framaša. U svom predavanju se najviše usredotočio na zajedništvo. O zajedništvu koje je ključ dobroga života, bilo to u obitelji, Crkvi ili Frami.

Organiziran je i rad po grupama u kojem su framaši još više upoznati o životu i djelovanju Sv. Franje Asiškoga i Sv. Klare, o samo nastanku Frame u svijetu, u BiH, o Nacionalnom vijeću BiH te područnom vijeću Frame Hercegovina i Frame Bosne Srebrene.

Tijekom dana framaši su imali organiziran posjet Staroj crkvi u Gorici i muzeju, a o povijesti i nastanku ovoga ispričao im je prof. mr. sc. Mario Bušić.

U kasnim popodnevnim satima zajedno sa fra Slavenom zahvalili su se dragom Bogu na ovom danu i ovom događaju, te primili Božji blagoslov, a nakon toga uslijedio je odlazak svojim kućama ispunjenim srcima i velikom radošću mladih framaša koji su sudjelovali na ovom I. Susretu Frama.

(grude-online.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.