Širokobriješko Gradsko vijeće usvojilo izvješća o radu škola

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Širokoga Brijega Vinka Topića u srijedu je u kinu ”Borak” održana 37. sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg.

Na sjednici su bila nazočna 22 vijećnika, koji su većinom usvojili zapisnik s prethodne sjednice.

Na dnevnom redu bila su izvješća o radu za školsku 2019./2020. godinu:

  • Gimnazije fra Dominika Mandića
  • Srednje strukovne škole
  • Prve osnovne škole Široki Brijeg
  • Druge osnovne škole Široki Brijeg
  • Osnovne škole Kočerin
  • Osnovne škole Biograci
  • Glazbene škole Široki Brijeg

Gradskim vijećnicima i cijeloj javnosti izvješća su podnijeli ravnatelji navedenih škola.

Miro Kraljević o financijskoj reviziji: Oni će uvijek naći nedostatke

Istaknuta je specifična situacija s prošlogodišnjim obrazovnim ciklusom koji je završio u online obliku zbog epidemije koronavirusa. Unatoč svim poteškoćama djeca i nastavno osoblje prilagodili su se situaciju koliko je to bilo moguće, navodi se na službenoj stranici Grada.

Ravnatelji su pobliže objasnili djelovanje svojih središnjih i područnih škola. Istaknuti su i mnogobrojni učenički uspjesi.

Posebno je istaknuta odlična suradnja škola, Gradske uprave i gradonačelnika Mire Kraljevića. Također je naglašeno kako uvjeti u školama nikad nisu bili bolji. Razlog tome je kontinuirano ulaganje u školske objekte. Investitor u većini projekata je bio Grad Široki Brijeg. Pohvalno je i reći kako su škole redovito aplicirali na sredstva koja su na raspolaganju s viših razina, ali i od strane međunarodnih institucija i fondacija, piše na gradskim stranicama.

Izvješća navedenih škola su usvojena, a u video prilogu možete pogledati obraćanje ravnatelja i njihove osvrte na aktivnosti i projekte.

Informacija o radu Podružnice za zapošljavanje Široki Brijeg primljena je na znanje. Više detalja na sjednici nije rečeno jer ravnateljica spomenute podružnice nije bila na sjednici Gradskog vijeća.

Grad Široki Brijeg bez natječaja i kriterija raspodijelio gotovo milijun maraka

(www.jabuka.tv | Foto: Grad Široki Brijeg)10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.