Širokobriješki srednjoškolci i studenti darovali krv

Jučer (14.12.) je u  širokobriješkoj „Gimnaziji „ Crveni križ općine Široki Brijeg u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu  Sveučilišne bolnice Mostar provedena akcija darivanja krvi, za učenike „Gimnazije i SSŠ Široki Brijeg, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati, kojoj su se pridružili i studenti ALU Široki Brijeg.

Zahvaljujući svim djelatnicima škole, i dr. Ani –Mariji Barać koja je kroz kratka predavanja za učenike  ukazala na prednosti darivanja krvi.  O ovoj humanoj akciji govore brojke da se akciji odazvao 81 učenik, a prikupljeno je 53 doze krvi.

Ovo je posljednja akcija u nizu od 8. koje smo proveli na području naše općine u ovoj godini u kojima se odazvalo 447.darovatelja,a prikupljeno je 331. doza krvi.

Danas svečano u prostorijama općinske vijećnice.

U 11,00 sati načelnik općine gos. Miro Kraljević ,upriličio je prijem za dvadesetak  višestrukih darivatelja krvi,i vodstvo Crvenog križa,uz nazočnost  Pročelnice Zavoda za transfuzijsku medicinu Gđu Jadranku Knežević i glavne sestre odjela Č.S. Mila Sesar, Načelnik P.U. gosp. Pero Kožul, direktor poduzeća DUGA d.o.o. Š. Brijeg  i ostali gosti, a sve u svrhu promicanja  svijesti i kulture darivanja krvi u organiziranim akcijama na području naše općine.

Načelnik općine gosp. Miro Kraljević, nakon pozdrava uručenih dobrovoljnim darivateljima krvi i gostima, pokazao je veliko razumijevanje  i političku moć  u ostvarivanju naših ciljeva:

– Održati akcije darivanja krvi u našim poduzećima  (tvrtkama) sa većim brojem uposlenih djelatnika,

– Da gospodarstvenici  osiguraju nesmetan  dolazak djelatniku  na akciju darivanja krvi.

– Da se razmisli o tome da se u našem gradu jedna ulica posveti i zove(ul. darivatelja krvi), naš grad to zaslužuje, naravno i mnoga druga pitanja.

Dr. Jadranka Knežević ispred Zavoda za transfuzijsku medicinu uručila zahvalnice poduzeću DUGA d.o.o. Soldo Metali, Crvenom Križu Široki Brijeg  i načelniku Gos- Miri Kraljević.

Nakon prijema organiziran pred Božićni domjenak u piceriji „Don ANĐELO“ vl Stipe Kvesić koji je ujedno sponzor ovog programa.

Sretan Božić i Novu godinu, želi Crveni križ Široki Brijeg.

 

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.