Najava pojačanih mjera policije uoči i tijekom predstojećih blagdana

S ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti u ŽZH tijekom predstojećih blagdana Uprava policije MUP-a naložila je provođenje pojačanih mjera sigurnosti na području cijele Županije.

Ciljevi pojačanih mjera sigurnosti su slijedeći:
– preventivnim djelovanjem spriječiti narušavanja javnog reda i mira, posebice u pogledu nezakonite uporabe pirotehničkih i drugih ekplozivnih sredstava i vatrenog oružja,
– preventivnim djelovanjem odvraćati građane od izvršenja kaznenih djela, posebice onih s elementima nasilja,
– nadgledanjem, i eventuano osiguranjem, objekata i prostora na kojima se očekuju okupljanja većeg broja građana utjecati na iste da ne vrše prekršaje ili kaznena djela, te u slučaju incidenata brzo reagirati kako bi se spriječile teže posljedice.

U tom cilju sve Policijske uprave sačinit će Planove aktivnosti s konkretno razrađenim zadaćama policije a dogovorili smo i suradnju sa Županijskim tužiteljstvom i sucima Odjeljenja za prekršaje Općinskih sudova u cilju brzog i efikasnog sankcioniranja počinitelja prekršaja i kaznenih djela.

Uz želju da predstojeći blagdani proteknu mirno i u dostojanstvenom ozračju svim građanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru želimo Sretan Božić i božićne blagdane a svim građanima želimo Sretnu i uspješnu Novu godinu.

Ljubuški, 15. prosinca 2011. godine

UPRAVA POLICIJE MUP-a

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.