Širokobriješki Hering s Azerbajdžancima gradi poddionicu Vranduk – Ponirak na koridoru 5C

Autoceste FBiH odabrale su azerbejdžansko-bosanskohercegovački konzorcij koji čine “Consortium of Azvirt L.L.C.” i širokobriješki “Hering” za gradnju poddionice Vranduk – Ponirak na Koridoru 5C, ukupne dužine 5,2 kilometra.

Ova informacija je u četvrtak potvrđena u Upravi Autocesta FBiH za Dnevni Avaz.

Suglasnost kreditora

Ovaj konzorcij predao je u listopadu prošle godine najpovoljniju ponudu u iznosu od 76.513.413 eura (153.026.826 KM), koju su Autoceste, nakon svih provjera, prije nekoliko dana i prihvatile, a dobivena je i suglasnost međunarodnih kreditora.

Gradnja ove poddionice financira se sredstvima osiguranim kod OPEC-ovog Fonda za međunarodni razvoj (OFID), a predviđeni rok gradnje je 24 mjeseca. Ugovor s “Azvirtom” i “Heringom”, kako se doznaje, bit će potpisan u idućim danima kako bi gradnja što prije počela.

Trasa autoputa poddionica Vranduk – Ponirak dio je dionice Nemila – Donja Gračanica (Zenica sjever), koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Nemila – Vranduk i na jugu na poddionicu Ponirak – Vraca.

 Četiri ponude

Poddionica počinje u južnom dijelu naselja Nemila – lokacija Stara stanica. S dva mosta prelazi rijeku Bosnu, dok tunelom Vranduk trasa prolazi kroz regiju Vranduk. Dalje nastavlja iznad naselja Koprivna, s desne strane rijeke Bosne i završava se nadomak naselja Ponirak.

U utrci za ovu poddionicu bile su ukupno četiri kompanije, a među njima i turski “Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A. S.” s ponudom od 79.887.569 eura. Svoje ponude poslale su i kompanije “Euro-Asfalt” i “Strabag”.

Tko je bio najskuplji

Euro-Asfalt i Strabag u ponudi su, kakodoznaje, naveli da ovaj posao mogu uraditi za 87.280.194 eura, dok je Kolin Insaat Turizam Sanayi ve Ticaret A. S. poslao ponudu od 98.335.099 eura, čime je bio najskuplji ponuđač na javnom natječaju.

Prema planu, na dužini od 5,3 kilometra gradit će dva mosta, tunel i tri vijadukta.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.