Širokobriješki gimnazijalci darovali krv, sljedeći tjedan akcija za strukovnjake

U srijedu su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu prikupljene 32 doze.

Akciji, koja se održala u prostorijama spomenute škole, odazvalo se 53 gimnazijalaca, od čega njih 21 nije moglo darovati krv. Kako su potvrdili za portal Jabuka.tv iz Crvenog križa Široki Brijeg, većina njih je odbijena zbog niske razine hemoglobina, a uzrok tomu je nekvalitetna ishrana učenika.

”Krv sam darovala zato što znam da tako mogu pomoći drugima. U početku je bilo malo straha, no sada je sve u redu. Osjećam se odlično i nastavit ću i dalje darovati krv”, izjavila je za portal Jabuka.tv učenica 4.d razreda Marija Lučić koja je krv darovala prvi put.

Marija Lučić

Vrijedi istaknuti i jednu zanimljivost, akciji darivanja krvi pristupili su svi učenici iz 4.c razreda, nisu svi mogli darovati krv, no rijetko kad je zabilježen slučaj da baš svi učenici iz jednog razreda odluče pristupiti akciji.

Svi učenici koji su darovali krvi oslobođeni su dva dana od nastave te je svima osiguran besplatan obrok. Akciju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar.

Već sljedećeg tjedna, točnije u utorak 28. ožujka u vremenskom razdoblju od 9.30 do 11.30 sati, na istom mjestu održat će se akcija darivanja krvi za učenike Srednje strukovne škole Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.