Širokobriješke mažoretkinje zahvalile se Gradu 17. samostalnim koncertom

U nedjelju je u prepunom kinu „Borak“ održan tradicionalni 17. samostalni koncert mažoretkinja pod nazivom “Mažoretkinje Gradu svome”. Na koncertu su se predstavile sve skupine mažoretkinja u disciplini štap i pompon, u formaciji i neformacijama (solo i duo).

Koncertu su nazočili i gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskoga vijeća Vinko Topić. Gradonačelnik Kraljević u obraćanju je čestitao mažoretkinjama na uspjesima i poželio im sve najbolje u budućem radu. Širokobriješke mažoretkinje zahvalile su se gradonačelniku Miri Kraljeviću na podršci i svakom obliku pomoći.

Širokobriješke mažoretkinje osnovane su krajem 1999. godine kao neprofitna udruga, udruženje građana. Mažoretkinje grada Širokoga Brijega danas broje preko 400 članica raspoređenih u pet dobnih skupina: dječji sastav, kadeti, juniori, seniori i vrtićke hobi skupine.

Dosad su sudjelovale na 14. državnih prvenstava, na kojima su osvojile preko 200 medalja. Mažoretkinje su neizostavan dio svih kulturnih i sportskih događaja u Širokom Brijegu, a i šire.

Posljednjih nekoliko godina apsolutne su državne prvakinje u BiH. Na posljednjem održanom Europskom prvenstvu u Vinkovcima osvojile su čak 8 europskih medalja. U seniorskoj kategoriji zlato i srebro, u juniorskoj tri bronce te u kadetskoj 3 bronce. Nakon nikad teže sezone, osvojile su najviše odličja.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: