Širokobriješka učenica oboljela od meningitisa uspješno se oporavlja u Zagrebu

Učenica 1. razreda Gimnazije fra Dominik Mandić u Širokom Brijegu, Tea Zeljko, koja je nedavno zbog meningitisa hitno prebačena na liječenje u Zagreb uspješno se oporavlja i njezino zdravstveno stanje je sve bolje.

Zbog velikog i razumljivog interesa njezinih školskih kolega kao i sugrađana ove mlade djevojke, ravnatelj Gimnazije Miro Bošnjak je za naše kolege s ABC portala potvrdio da ima odlične vijesti vezane za njegovu učenicu.

-Tea je bolje, već se pomalo kreće i počela je govoriti. Razgovarali smo s Teinom obitelji i mogu reći da smo svi skupa sretni da se stvari odvijaju u pravom smjeru. Nadamo se da će zdravstveno stanje naše učenice svakim danom biti sve bolje- rekao nam je vidno raspoloženi ravnatelj Bošnjak.

(ABCportal.info)

10 komentara

  • Ima Boga !!!
    A sad vi , cijenjeni ravnatelji škola , predsjednici sindikata , i naša draga ministrice Lončar , kao i predsjedniče Vlade ZHŽ-a , uradite nešto po pitanju dezinfekcije škola,dvorana i ustanova u kojima borave dobar dio dana , naša a i vaša djeca!!
    A ponajviše po pitanju sanitarnih čvorova u školama , kao i adekvatnim sanitarnim preparatima!

  • Bogu fala da je Tei dobro i da se uspješno oporavlja. A kako će se u nas provoditi dezinfekcija po školama kad osnovna škola po pola dana nema grijanje. U veljači tri dana zaredom nije bilo nikakvog grijanja. Tek kad se dogodi nešto alarmantno vidimo koliko je naš sustav neučinkovit. Sjetite se samo snijega prošle godine. Bog nas dobro čuva kakvi smo. FUJ.

  • Čisto informativno, bakterija koja uzrokuje meningitis živi na sluznici nosa i ždrijela isključivo čovjeka. Smatra se da 5-20% ljudi ovisno o godišnjem dobu nosi meningokok na sluznicama gornjeg dišnog sustava, ali ne oboljeva nego su zdrave kliconoše. Stoga u ovom slučaju nije bila potrebna nikakva dezinfekcija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.