15. Ljetna akademija za studente i maturante

HKD NAPREDAK Austrija, Beč – Fond „Jukić“, u suradnji s podružnicama u domovini, organizira od 04. do 24. kolovoza 2013. godine u Beču 15. LjETNU AKADEMIJU za studente i maturante. Škola je namijenjena studentima iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Srbije kojima je potrebna i materijalna potpora u duhu HKD Napredak. Planirano je mjesto za 34 studenta/ice.

Težišta Akademije

– Intenzivno učenje njemačkog jezika. Po četiri školska sata  dnevno (ukupno 75) u 3 radne grupe od po 10-12 učenika.

– Organizirano upoznavanje Beča i Austrije u popodnevnim i večernjim satima: a) povijest, kultura, znanost – posjeti najvažnijim muzejima i znamenitostima grada Beča. Jednodnevni izlet u Wachau (područje pod zaštitom UNESCO-a kao prirodna i kulturna baština); b) gospodarski, socijalno-politički, obrazovni i medijski život – posjet i razgovori u gradskoj vijećnici, saveznom parlamentu, UNO-City, Company Day u velikim koncernima (Erste Group, STRABAG, HERZ Armaturen), susreti s ljudima iz javnog, gospodarskog, političkog, sindikalnog života, itd.

hkd1

– Razgovori i diskusije na teme: EU, globalizacija, međunarodna suradnja i moja domovina, studij i izgledi za budućnost.

Susreti s veleposlanicima Bosne i Hercegovine i R. Hrvatske također su ustaljena točka Akademije, te Napretkova večer, razmjena mišljenja, diskusije o studiju i izgledima za mlade u budućnosti uz sudjelovanje uglednih profesora i znanstvenika. Naravski, bit će vremena i za slobodne aktivnosti, druženje i zabavu.

Organizator HKD Napredak Austrija, uz gore navedeno, osigurava:
smještaj s punim pansionom u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama u kvalitetnom studentskom hotelu; kvalitetnu i pouzdanu organizaciju od polaska iz Mostara, Sarajeva, Tuzle i Zagreba do povratka doma (jedan asistent Akademije stalno je zadužen za studente), zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču, kartu za gradski prijevoz, ulaznice i vođenje za organizirane posjete muzejima i drugim znamenitostima.

Od polaznika Akademije očekuje se:

Izričita volja za učenje njemačkog jezika i ostalih ponuđenih sadržaja, odgovorno i kolegijalno ponašanje u grupi, kao i spremnost na suradnju u duhu HKD Napredak. Cijena Akademije iznosi1.600 eura po polazniku. Članovi HKD Napredak plaćaju participaciju u iznosu od 800 eura a nečlanovi 1.000 eura.

Testiranju mogu pristupiti svi redoviti studenti i postdiplomci, te ovogodišnji maturanti.   Preporučujemo naročito onima koji će od jeseni studirati u Beču. Testiranje znanja njemačkog je važan, ali ne jedini preduvjet. Uvažavat će se i zahtjevi sponzora kao i aktivnost u Napretku.

Testiranja uz detaljnije informacije bit će održana kako slijedi:

– TUZLA u utorak 26. 03. 2013. u Amfiteatru KŠC u Tuzli u 15 sati. Prijave na tel. 035/257 038 od 10 do 14 sati ili e-mail [email protected] .

– SARAJEVO u ponedjeljak 25.03.2013.  u 15h u HKD Napredak, Titova 56. Prijave na mail [email protected] ili tel. 033/222 876.
– MOSTAR u utorak 26.03.2012. u 15h. Mjesto održavanja bit će naknadno javljeno. Prijave na e-mail  [email protected]  ili tel. 033 222 876.
– ZAGREB u petak 19. 04.2013. u 19 h u prostorijama Napretkovog kulturnog centra,  Bogovićeva 1/I, Zagreb. Prijave na: tel. 01/4813 156 ili e-mail [email protected]com.hr

Zainteresirani se trebaju prijaviti za testiranje s osobnim podacima (ime i prezime, mjesto prebivališta i mjesto studiranja) na navedene adrese ovisno gdje žele ići na testiranje. Krajnji rok za prijavu je 1 dan prije testiranja.
Za sva možebitnapitanja možete se obratiti na [email protected].

 (www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.