Širokobriješka obitelj Lončar proslavila 50. godišnjicu braka

U obitelji Vlade i Ivice Lončar iz Širokog Brijega na Silvesterovo je bilo posebno radosno i veselo. Kako i ne bi kad se obitelj okupila kako bi proslavili njihovu 50-godišnjicu braka.

Vlado (1938) i Ivica (1942) su rođeni u Donjem Gracu i u svojoj mladosti bili su djeca a kasnije mladić i djevojka iz susjedstva. Zavoljeli su se i stupili u brak prije točno 50 godina 1961. godine a njihovo vjenčanje bilo je u crkvi Imena Isusova u Gornjem Gracu. Vjenčao ih je fra Lovro Babić. Mladenci su živjeli i podizali svoju obitelj u Donjem Gracu do 1979. godine kad su napravili obiteljsku kuću u Širokom Brijegu te su u istu prešli i živjeti. Rodili su troje djece, sina Dragu i dvije kćerke Ankicu i Marinu, a imaju i pet unuka, premda u šali kažu da nisu baš zadovoljni s tim brojem te da bi ih obradovalo još koje unuče.

Građevinarstvo je cijeli život bilo jedino Vladino zanimanje a on je danas svakako jedan od najpoznatijih građevinskih poduzetnika u Širokom Brijegu premda je već u zasluženoj mirovini. Ivica je cijeli svoj život domaćica i kao takva brinula za svoju obitelj. Zdravlje ih kako kažu hvala Bogu još uvijek dobro služi. Zanimljivo je spomenuti da su na ovoj proslavi uz obitelj, prijatelje bili i njihovi svadbeni kumovi Ante i Zdravka Lončar koji će ubrzo ako Bog da proslaviti svoju 60-godišnjicu braka.

Vlado i Ivica će sa svojom obitelji i prijateljima u crkvi Svetog Stjepana u Donjem Gracu na Sveta tri kralja slaviti svetu misu i zahvaliti Bogu za njihovo zajedništvo. Slavljenici su dobili poklone a u obiteljskoj kući priređena je i večera te druženje uz čašicu pića i razgovor.

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.