Širokobriješka braća Kvesić prvaci Hrvatske u karateu

Proteklog vikenda u Rijeci je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u karateu na kojem je sudjelovalo 139 natjecatelja iz 49 klubova.

Prvenstvo je proteklo bez većih iznenađenja.

U muškoj konkurenciji naslovima prvaka okitili su se Luka Kondioć (-60 kg, Bushido), Boran Berak (-67 kg, TAD Rijeka), Enes Garibović (-75 kg, Varaždin), te braća Ivan (-84kg, Hercegovina Zagreb) i Anđelo Kvesić (+84kg, Hercegovina Zagreb).

Kondić je u finalu bio bolji od Marka Rukavine (Tuškanac). Berak je u finalu pobijedio Dinu Povrženića (Karlovac 1969), Garibović je u finalu je svladao Ivana Martinca (Hercegovina Zagreb), Ivan Kvesić je u završnoj borbi bio bolji od Zvonimira Živkovića (Sokol), dok je njegov brat Anđelo u finalu bolji od Vinka Ursića Glavanovića (Sokol).

Kod djevojaka pobijedile su Monika Berulec (-50 kg, Hrvatski dragovoljac), Alessandra Hasani (-55kg, TAD Rijeka), Marina Barac (-61kg, Zamet), Ivona Tubić (-68kg, Opatija) i Mihaela Mrazović (+68kg, Student).

Berulec je u finalu pobijedila svoju sestru i klupsku kolegicu Ivonu, Hassani je bila bolja od Lucije Čatlak iz Hercegovine, dok je Barac slavila protiv Lee Bećirević iz Susedgrada. Tubić je u završnoj borbi bila bolja od kolegice iz kluba Azre Saleš, a Mrazović je pobijedila Danku Zorić (Opatija), javlja Hina.

U katama su pobijedili Tomislav Stolar iz Ipona i Vlatka Kiuk iz Sljemena. Stolar je u finalu pobijedio Ivana Ermenca (Princ), dok je Kiuk bila bolja od klupske kolegice Maje Polenus.

Ekipnu pobjedu u katama u muškoj konkurenciji osvojio je zagrebački Princ pobijedivši u finalu pulsku Istru, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo zagrebačkom Sljemenu nakon pobjede protiv Osijek Žita.

Prvaci Hrvatske u pojedinačnom natjecanju u pravilu su i naši predstavnici na Europskom prvenstvu koje će se ovoga proljeća održati u Turskoj. Iznimka su kategorije u kojima Hrvatska ima osvjače medalje s prošlog Europskog ili Svjetskog prvenstva, a to su Ana Lenard (-61 kg), Maša Vidić (+68 kg), ako se oporavi od operacije kuka koja je obavljena prošli mjesec, te Andjelo Kvesić (+84 kg).

PRVACI PO KATEGORIJAMA:

MUŠKI:

-60 kg: LUKA KONDIĆ (Bushido)
-67 kg. BORAN BERAK (TAD Rijeka)
-75 kg; ENES GARIBOVIĆ (Varaždin)
– 84 kg: IVAN KVESIĆ (Hercegovina Zagreb)
+84 kg: ANĐELO KVESIĆ (Hercegovina Zagreb)

ŽENE:

-50 kg: MONIKA BERULEC (Hrvatski dragovoljac)
-55 kg: ALESSANDRA HASANI (TAD Rijeka)
-61 kg: MARINA BARAC (Zamet)
-68 kg: IVONA TUBIĆ (Opatija)
+68 kg: MIHAELA MRAZOVIĆ (Student)

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Čestitke braći, ali i roditeljima…Čestitke Anđelu na izboru za sportaša godine u Širokom. Momak vjerojatno nije niti svjestan kakav je rezultat napravio u vlastitom gradu(nije bitno svjetsko odličje iz Austrije) pored naših “velikana” iz nogometa.

  • Rođaci,svaka čast pravi ste.Puno rada, znoja , čelične volje i podrške roditelja je dalo rezultat.Sigurno ste se formirali kao izuzetne osobe,jer taj sport to upravo čini. Psihički,mentalno- a fizički,prave zvijeri! Pozdrav Vama i Vašim roditeljima M.K.Pripolje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.