Široki Brijeg: Vijećnici obučeni o lokalnoj samoupravi

Savez općina i gradova Bosne i Hercegovine održao je jednodnevnu zajedničku obuku izbranih dužnosnika – vijećnika Gradskoga vijeća Širokog Brijega i Općinskoga vijeća Posušje, s temom: “Što vijećnici trebaju znati o lokalnoj samoupravi”.

Obuka je održana u dvorani Gradskoga vijeća u Širokom Brijegu, a predavač je bio dr. sc. Drago Martinović, teoretičar, ali i praktičar iz područja medija, odnosa s javnošću i lokalne samouprave. Na samom početku kratki uvod je napravio Edin Demirović, ispred Saveza općina i gradova Bosne i Hercegovine, a sve nazočne je pozdravio predsjednik Gradskoga vijeća Grada Širokoga Brijega Vinko Topić.

Novoizabrani lokalni dužnosnici nisu imali priliku da se na sustavan i praktičan način upoznaju s najvažnijim aspektima sustava lokalne samouprave i ključnim elementima njegovog funkcioniranja.

Cilj jednodnevne obuke bio je da pomogne novoizabranim vijećnicima da steknu polazni uvid u funkcioniranje lokalne samouprave, kako bi mogli uspješno izvršavati svoje uloge i odgovornosti i surađivati s drugim odgovornim akterima. Obuka ima uvodni karakter i računa na kasnije usavršavanje u svim aspektima programa, prvenstveno kroz Sistem obuke za JLS i putem neposrednog iskustva.

Tijekom obuke vijećnici su imali priliku upoznati se sa strukturom pravnoga okvira lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, tretirajući ustavni i zakonski položaj jedinica lokalne samouprave, strukturu organa, nadležnosti, kao i drugim relevantnim temama. Također, vijećnici su se upoznali sa svojim dužnostima i pravima kao neophodnim uvjetom za pravovaljano predstavljanje svojih birača i svih građana u svojoj lokalnoj zajednici, priopćeno je iz Gradske uprave Širokoga Brijega.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Jel ovo obuka samo za vijećnike HDZ-a? Pa, logično, njima treba dodatna edukacija. Trebali bi uključiti i logopeda, jer 99 posto njih nikako progovorit na sjednicama gradskog vijeća.

  • Sramota, e ovo se liječničkim rječnikom zovu hemoroidi od ljudi, uvijek su uz analni otvor svrbe, bodu, nastaju tamo gdje je prljavština i uz to što imaju simptome hemoroida dobro se uvlače u debelo crijevo da opstanu ne radeći ništa, dobro smrad i tuđi znoj podnose…samo da bi preživjeli koji dan dok ih voda ne ispere

  • MISLIM DA SU OVI NAŠI DOBRO EDUCIRANI VIDI IM IMOVINU NAKON ISTEKA MANDATA PA TAKO PREPORUČUJEM OVOM BOSANCU DA IDE SVOJE EDUCIRATI MADA MISLIM DA SU I NJIHOVI TE VJEŠTINE SAVLADALI PRIMJEĆUJEM DA SU OVI NAŠI POLITIČKI PREDSTAVNICI NA SVE SPREMNI SAMO DA NE IZGUBE VLAST NPR DA IH EDUCIRAJU BOSANCI NA KONTO NJIH SE DESETLJĆIMA PRIČAJU VICEVI ALI NAŽALOST VREMENA SE MJENJAJU SVE ZA VLAST

  • Treba ih u škole vratiti da završe fakultete odrade staž, szeknu radno iskustvo da bi mogli razumjeti materiju.
    Ko to ih educira.?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.