Široki Brijeg: Velike količine medicinskog otpada u Duhanskoj stanici

Velike količine medinskog otpada i raznih nepoznatih kemikalija nalaze se na hrpi u krugu Duhanske stanice u Širokom Brijegu.

S obzirom da je u tijeku rušenje starih baraka u cilju čišćenja i ravnanja terena, u spomenutim objektima pronađene su velike količine raznog medicinskog otpada među kojima najviše ima šprica i setova za infuziju, piše Bljesak.info.

Pretpostavlja se da medicinski otpad potječe iz vremena Domovinskog rata dok kemikalije datiraju još iz vremena bivše države dok je u funckiji bila Duhanska stanica.

Otpad se nalazi na otvorenome i tijekom popodnevih i noćnih sati je bez nadzora, no zasad nisu zabilježeni slučajevi krađe ili uništavanja.

Iz Službe za gospodarstva Grada Širokoga Brijega kazali su kako se otpad sanira u plastične bačve te da će ubrzo biti uklonjen sa spomenute lokacije.

U tijeku je prikupljanje otpada u plastične bačve te će po okončanju tog procesa one biti privremeno skladištene u zatvoren prostor. Već je dogovoreno s jednom nadležnom tvrtkom koja će bačve s otpadom odnijeti i sanirati u skladu s propisima, izjavio je Predrag Naletilić, pomoćnik gradonačelnika za gospodarstvo.

(www.jabuka.tv)

17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.