Široki Brijeg: Uspješno završen prvi Festival mladih stvaratelja – Klanac fest – Jabuka.tv

Široki Brijeg: Uspješno završen prvi Festival mladih stvaratelja – Klanac fest

Klanac fest, festival mladih stvaratelja, održan je u ponedjeljak 10. lipnja u dvorištu Prve osnovne škole u Klancu u Širokom Brijegu.

Iako je po prvi put organiziran, oduševljenje je vladalo kako među učenicima tako i nastavnim osobljem. Osim učenika iz Prve osnovne škole u progamu su sudjelovali i učenici područne škole Kočerin.

Učenici i nastavnici Prve osnovne odlučili su ovu školsku godinu završiti na najbolji mogući način, festivalom posvećenom njima. Sigurno smo kako je ovo odlična ideja i da će i zaživjeti u budućnosti. Pokretači ovog festivala su nastavnici Tomislav Ćavar i Mara Bošnjak.

Tijekom jutarnjih sati na igralištima u Klancu održano je natjecanje u nekoliko disciplina. Vučenje konopa, graničari, poligonske utrke, a sve pod zajedničkim nazivom “Retro olimpijada”. Također, održano je i finale u igri “Čovječe ne ljuti se!”.

U predvečernjim satima krenuo je drugi dio programa koji se sastojao od izložbe fotografskih i likovnih radova, dramskih izvedbi, prikazivanja filma i recitiranja.

A kakav bi to festival bio da ne završi pjesmom? U glazbenom dijelu su nastupili brojni mladi talenti, a jedan dio njih se i okušao na nedavno održanom festivalu pjevača amatera u Širokom Brijegu. Publika je mogla uživati u mnogobrojnim glazbenim hitovima, a njihove školske kolege bila su velika podrška mladim glazbenicima.

Grad Široki Brijeg i gradonačelnik Miro Kraljević bili su ponosni pokrovitelj ovog uistinu odličnog festivala.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Bravo za profesore koji su ovo pokrenuli, bravo za djecu koja su se potrudila, divno je bilo vidjeti kako pozitivan pristup budi kreativnost i marljivost kod djece.

  • Kad smo došli sinoć na Klanacfest osjećaj je bio jako čudan, kao da smo se našli u nekom drugom gradu, gdje se prednost daje dječjoj kreativnosti, mašti, gdje postoji vizija svijetle budućnosti koja će nastati na krilima te djece. Bravo za organizaciju!

  • Tomo i Mara sa djecom su me vratila u neko bolje vrijeme. U vrijeme u kom smo odrastali sa osmjehom na licu, bez kompleksa, bez razlika štela i džipova. Bravo za Tomu, Maru, Romanu i slične. Vi ste rijetke zvijezde koje osvjetljavaju put u normalnu budućnost naše djece. Nemojte nikada odustati jer kad vi odustanete našoj djeci ostaje samo mrak diskoteka, doga, korupcija, mladež HDZ-a, neznanje, mržnja …

  • Ja sam gledao video od toga na žalost nisam mogao biti tamo jer živim u Njemačkoj.Poželo sam se jako svog razreda.Pozdrav za razred 7a i razrednicu Dajana Peko

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.