Široki Brijeg: U Dobriču održana manifestacija “Sveti Ante, čuvaj vrila naša”

Tradicionalna manifestacija započela je ispred crkve sv. Josipa u Dobriču polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim braniteljima u minulim ratovima. Zatim je uslijedila procesija s kipom sv. Ante do zavjetne kapelice.

Misu je predvodio fra Mile Vlašić uz pjesmu dječjega zbora sv. Josip. Drugi dio kulturno-zabavnoga programa otvorio je gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević, a sve nazočne u ime organizacijskoga odbora pozdravio je Stjepan Marić. U programu su nastupili KUD “Vrila”, “Brotnjo”, “Jare”, “Naši korijeni Bobanovo” i pjevačka etno skupina “Sinovi Hercegovine”.

Domaćini su priredili večeru za sve nazočne i bogatu tombolu s preko 50 nagrada. Organizatori su ove godine odlučili da manifestacija traje dva dana.

Tako je prvu večer priređena večer kazališta i tradicijske kuhinje. Odigrana je predstava „Rodijaci“ uz prezentaciju i degustaciju hercegovačkih uštipaka i sira. Manifestacija se održava sedmu godinu zaredom i prešla je u tradiciju. Kao i prethodnih godina, potporu održavanju manifestacije dali su Grad Široki Brijeg, na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem.

Podršku organizaciji pružilo je i Ministarstvo kulture i sporta FBiH i ministrica Zora Dujmović, priopćeno je iz Gradske uprave Širokoga Brijega.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

 • U cemu je problem vjera i tradicija blagdana kod naseg puka .
  Normalno je slaviti po zupama zastitnike nekog mjesta kome smeta neka ne gleda ,svak ima pravo na vjeru i tradiciju .
  Niti ko brani ako neko svoje slavi.

 • Sve je oke, treba se odrzavat tradicija i narod se treba druziti. Cemu ovolika briga politike i nosanja svijeca i cvjeca kad se ono sto oni rade totalno kosi sa nacelima koje crkva zagovara.Nije mi jasno da se politicari vec jednom ne umore od puste trke i nosanja svjeca. Pa ljudi moji dokle ovo.

 • Ne bi mogli ni odrzati MANIFESTACIJU da vam nije pare dao gradonacelnik i prerezao vrpcu.

  Boze dragi nasto ovo sve dode di sve politika nema ruku i s cim se gradonacelnik ne bavi.

  Sa svime osim necim korisnim za cijeli grad i okolicu..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.