Široki Brijeg slavi Dan Grada: Na svečanoj sjednici dodijeljena priznanja

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava te svečanom sjednicom Gradskog vijeća započeo je program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega.

Uz predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijence na središnjem gradskom trgu položili su širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik širokobriješkoga Gradskog vijeća Vinko Topić, dok su svijeće položili hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Najvažniji trenutak svečane sjednice koja je potom održana u Kinu “Borak” bila je dodjela javnih priznanja Zlatna plaketa “Grb grada Širokog Brijega” koja su ove godine dobili Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, Gospodarsko društvo “Vibar” d.o.o. Široki Brijeg, postumno Zvonko Perko i fra Dane Karačić.

Fra Dane Karačić nazočnima se obratio u ime dobitnika javnih priznanja

Svečanoj sjednici nazočili su brojni širokobriješki poduzetnici i gradski službenici, kao i politički dužnosnici iz najviših razina vlasti.

Nakon himne “Lijepa naša” u izvedbi Klape “Dobrkovići” i minute šutnje, na samom početku svečane sjednice nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, koji se osvrnuo na rad Gradskog vijeća u protekloj godini.

Izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića prikazano je u formi video projekcije. U videu je iznesena slika gospodarskoga stanja Širokoga Brijega te su prikazani projekti koji su u tijeku, završeni, ali i projekti koji se planiraju raditi u budućnosti.

Svečanom sjednicom započeo je program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega

Nazočnima su se u programu prigodnim riječima obratili Miro Kraljević, Vinko Topić, Dragan Čović, Zdenko Ćosić, vikar Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Ivan Ševo, gradonačelnik grada prijatelja Vinkovaca Ivan Bosančić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te na kraju u ime dobitnika javnih priznanja širokobriješki franjevac fra Dane Karačić.

Titula počasnog građanina Širokog Brijega nije dodijeljena ni ove godine jer nije bilo predloženih osoba. Tako Široki Brijeg i dalje ima dva počasna građanina – Andriju Hebranga i Velimira Plešu.

Program je vodio Marinko Karačić.

U povodu Dana grada iz tiska je izišao novi, 29. broj informativnog biltena “Široki info“. Tiskani primjerak može se preuzeti na info-pultu na ulazu u zgradu Gradske uprave.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.