Široki Brijeg s juniorima juriša u Europu!

Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg će svoju europsku avanturu započeti za desetak dana u prvoj rundi kvalifkacija za Europsku ligu.

Naša tri predstavnika će imena svojih protivnika doznati u ponedjeljak, 19. lipnja. Do ponoći istoga dana dužni su dostaviti listu nogometaša koji će konkurirati za prvo pretkolo drugog po jačini UEFA natjecanja, podsjećaju Sportske.ba.

Ovo u suštini znači da će Slavko Petrović, Mehmed Janjoš i Goran Sablić već do ponedjeljka imati okosnice svojih sastava za europske utakmice.

Na A listi je dozvoljen maksimalan broj od 25 nogometaša, od kojih dva moraju biti vratara. Minimalno osam mjesta je rezervirano za igrače koji su prošli lokalne škole nogometa, odnosno igrače koji su omladinske selekcije prošli u klubu ili u nekom od drugih klubova iz asocijacije čiji je klub član. Pored imena tih igrača mora biti jasno naznačeno da li se radi o igračima iz vlastitog pogona ili asocijacije.

Ukoliko klub nema osam “lokalno istreniranih” igrača, onda se maksimalan broj na listi A smanjuje za onoliko koliko nedostaje takvih igrača.

Inače, naši klubovi imaju pravo iskoristiti i “joker“, odnosno registrirati jednog novog igrača 24 sata prije prve utakmice prvog pretkola uz dostavljen dokument NS BiH da nogometaš ima pravo nastupa u domaćim natjecanjima u tom periodu.

Ukoliko prijavljivanjem novog igrača lista A pređe broj od 25 igrača klub će sa liste morati ukloniti nekog od ranije prijavljenih igrača.

Broj igrača na listi B je neograničen, ali lista mora biti dostavljena najkasnije 24 sata do početka određenog susreta. Na B listi se mogu naći igrači rođeni na ili nakon 1. siječnja 1996. godine s tim da su mogli nastupati za klub dvije godine nakon njihovog 15. rođendana.

Ukoliko prođu prvo pretkolo Europske lige krajnji rok bh. predstavnicima za prijavu igrača za drugu rundu kvalifkacija je 7. srpnja do ponoći.

Gledajući iz perspektive NK Širokoga Brijega, njima je 2. pretkolo trenutno u domenu znanstvene fantastike, jer dosta važnih igrača ih je napustilo, a nisu doveli nikakva pojačanja, ali tko zna, možda Sablićeva družina proigra kada se to od njih najmanje nadate? Onako kao proljetos u Kup utakmicama sa Zrinjskim i Željom!

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.