Široki Brijeg: Jednomjesečni pritvor vozaču koji je izazvao nesreću u Kočerinu

Vozaču E. Z.  (48), koji je skrivio  prometnu nesreću u mjestu Podvranić  kod Širokog Brijega u kojoj je poginuo M.I. , određen je jednomjesečni pritvor.

“Odlučujući po prijedlogu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg od 17. lipnja 2017. godine za određivanje pritvora prema osumnjičeniku E.Z. (48) iz Crne Gore, zbog kaznenog djela Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336. st. 2. u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanja javnog prometa iz čl. 332. st. 1. KZ F BiH, Županijski sud ŽZH u Širokom Brijegu je dana 17. lipnja 2017. godine odredio jednomjesečni pritvor osumnjičeniku E.Z., zbog mogućnosti bijega, s obzirom da je osumnjičenik strani državljanin (državljanin Crne Gore), s privremenim boravkom u Bosni i Hercegovini, pa prema tome postoje objektivne okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega”, izjavio je  je Josip Aničić, glasnogovornik ŽT ŽZH Široki Brijeg za SirokiBrijeg.info.

Na  upit o saznanju kako je vozač bio u vidno alkoholiziranom stanju, što su nam potvrdili i brojni svjedoci s lica mjesta, odgovorio je da u ovom trenutku nije u mogućnosti to potvrditi niti negirati, jer je krv poslana na analizu te se stoga u tom dijelu ograđuje.

Na kraju je kazao da će Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg nastaviti intenzivan rad na ovom predmetu u smjeru prikupljanja dokaza te u cilju okončanja istrage u ovom kaznenom predmetu.

(www.jabuka.tv)