Široki Brijeg: Podnesite prijedloge kandidata za članove Vijeća mjesnih zajednica

Izbori za članove Vijeća mjesnih zajednica održat će se 21. siječnja 2024. godine od 09:00 do 14:00 sati.

U skladu s Odlukom o izborima za članove Vijeća mjesnih zajednica grada Širokog Brijega Gradsko izborno povjerenstvo poziva sve zainteresirane građane (pojedinačno i u skupini), političke stranke i udruge koje djeluju na području mjesne zajednice da podnesu svoje prijedloge kandidata za članove vijeća mjesnih zajednica.

Prijedlozi kandidata za članove vijeća Mjesnih zajednica grada Širokog Brijega zaprimaju se u Uredu gradskog izbornog povjerenstva, ured broj 9, zgrada grada Širokog Brijega, u periodu od 07. 12. 2023. do 21. 12. 2023. godine radnim danom u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.

Predloženi kandidat mora ispunjavati sljedeće uvjete:

 • imati prebivalište na području mjesne zajednice za čije se vijeće kandidira
 • biti upisan u Središnji birački popis
 •  da nema smetnji za kandidiranje propisanih člancima 1.6, 1.7, 1.7a i 1.10 stavak 1. točka 5. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Predlagatelj je obvezan uz prijedlog kandidata dostaviti i vlastoručno potpisanu izjavu o prihvaćanju kandidature za svakog kandidata.

(www.jabuka.tv)

37 komentara

 • Ajmo bijedni Kočerin ali bez švercera,lopuža i hoštaplera jer smo s tim receptom već debelo popušili.Bez MZ..bez ikoga u G.vijeću a jedna od najvećih MZ.Slijepo crijevo smo Širokog oduvjek a sada posebno.I bez ulizivanja i zvanja onog debelog tupana na ćevape i janjetinu ili idemo na referendum o izdvajanju od njih.VRIME JE.

   • Za 13.07
    Po čemu nismo seronjo jedan?
    Imamo li dvoranu,nemamo.
    Imamo li vodu,nemamo osim ako ne platimo po 2400 maraka.Imamo li kanal za natapanje ,nemamo, jeli nam prokopano polje da ne plivamo bzvz,nije. Imamo li metar presvucenog asfalta,nemamo.
    Imamo li išta sto je grad isfinancirao ima 40 godina,nemamo.
    Ali Kočerin je do mosta na Ugrovači samo dajemo na znanje pa pamet u glavu i nemojte kmečat kad vas se otresemo.Zbogom tukac neće vam vise pomoć spletlarenje i uhljebljivanje par nepismenih tipova pa čak ni muljanje s glasovima.Referendum će biti pa neka narod odluči o tome.Bili smo općina prije 70 godina zašto ne bi mogli biti sada,ta isto smo razvijeni sto se tiče vašeg ulaganja.

    • Vidi prostaka sto lozi ljude… Odakle ce krenuti taj referendum, s tvog anonimnog profila?!
     Da ti imas to igdje pricati ne bi tu pisao. Mozda sa 2-3 sebi slicna u seoskoj birtiji mozes to o odvajanju. Kocerin je ŠB i uvijek bio.
     Samo zadnjih godina je srusen stari zadruzni dom, rasvjeta u Ivankovica dolac i Potkraj dosla, prosiruje se vodovodna mreza

    • Evo ja sam iz Ljubotica i nikada ne bih prihvatio da budem u kocerinskoj opcini ,a to da ste vi do ugrovace nema sanse,i da te pitam s cime bi se isfinancirali pa bolan htjeli vam postu zatvoriti sreca fra Mario vas spasio

 • triba donit ustavnu odluku svaka općina da oni koji su već bili barem dva puta mandatari ili mlatatari u svojoj žlibini ni pod prijetnjom streljanja pred prijekim sudom ne mogu više biti birani.ISTO KAO NI BRKO U OPĆINI, SJEVERNA KOREJA MORE UČIT OD NAS ALI NI OD OVIH MLAĐIH BAŠ NEĆE BITI NEKE KORISTI, SVE SU TO STUDENTI U TRIDESETIM GODINAMA KOJI SU ZAVRŠILI NIŠ KORISTI,FAKULTETE.
  Jedan ima fakultet s kojim,more nasmijavat baku, drugi joj more pričat uspavanke da lakše zaspi jer godine su to, treći more baku podučavat kako ostati vitalna u devedesetim i tako daljei tako dalje..
  Ne piše nam se nimalo dobro ni sa stareži hadezea bome ni sam mladeži u četrdesetim godinama svog bezveze učenog mlaćenja prazne slame života..
  ajde živi vi meni bili priturili smo mi i turke, i srbe i franke pa će mo i s-ovom našom lokalnom nepogodom i rđom nekako, ipak, izać na kraj..

 • Sad bi dobro bilo da oni koji su krali i nabijali sebi preferencije na opcim izborima ponove “uspjeh” sad na izborima za vijeca mjesnih zajednica.

  Zna se tko su. Idemo skupstinari, idemo gradski vijecnici da vidimo sta selo misli o vama.

 • Široki eto vam TURČINovići,eto Vam Crnač i Rasno jer tamo ulazete lovu a Kočerin ce vam reci zbogom vrlo brzo.Odj.te vise od nas jer se odnosite prema nama kao prema Mongoliji.

 • Za 17.15
  Guzico jedna zašto nisi odgovorio na pitanja iznad postavljena.Ne možeš, jer nemaš šta reći.
  J… te rasvjeta u dva zaseoka u 40 godina uhljebu učmali.Sto se tiče vodovoda jee ,jee proširuje se ali za 2400 KM.Lažem li ja ili ti neka narod zaključi.
  Za takve kao ti i stoji onaj pošprdni naziv rektalni alpinist.
  Ćaoo rektiiiććuu.

 • 18.53 i 18.55 ista osoba.
  Ako nisi čitao Dundo Maroje onda si sebi daj ime Dundo Čmaroje..Čim ne ide argumentima ti i takvi počnete o izražavanju,religiji i tako moralizirate do besvjedti.
  Argumente i djela na stol dosta je prdoklacenja.

 • KOČERIN=SJEVERNA KOREJA!!! Sadašnji predsjednik MZ nema prebivalište u Kočerinu! Voda 2400 KM (1m3=1,20 KM), rasvjeta sve mještani plaćali kao i potrošnju.

 • Samo dolazi u obzir KOČERIN=OPĆINA
  Narod to hoće i želi jer i svaka budala vidi da smo odbačeni od Širokog ima 40 godina.Boga pitaj zašto ali to je istina koju nitko ne može demantirati argumentima osim kakva uhljeba ,prodane duše,uvlačiguza ili pokvarenjaka.

 • Sta vise kukas na Kucerin pogledaj Ljuti Dolac ni vode nema sto je osnovno za zivot.Uveli rasvjetu koda ja neznam svjetla upalit a groblje da ne pisem Boze sacuvaj. Bogu hvala moji su otisli jer ovde nema zivota ostali samo uhljebi hdz

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.