Široki Brijeg: Počeli radovi na akvaduktu, kanali u Lisama i Oklajima tri mjeseca bez vode

U Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu održan je još jedan sastanak predstavnika izvođača radova, nadzora i drugih sudionika oko provedbe Projekta rekonstrukcije hidro-melioracijskog sustava.

Na sastanku se raspravljalo o dosadašnjem tijeku izvođenja radova i problemima koji se javljaju na terenu. Radovi se izvode istovremeno na više lokacija, a započeti su i pripremni radovi na akvaduktu u Borku. Usvojen je i dinamički plan za nastavak izvođenja radova.

Prema tom planu 1. ožujka će doći do zatvaranja vode na vodo-zahvatu u Borku, tako da će glavni kanali kroz Lise i Oklaje ostati bez vode naredna tri mjeseca (do 1.6.2015. godine). Radovi će se obustaviti u sezoni navodnjavanja (od 1.6. do 1.9.2015.) i nastaviti u jesen nakon završetka sezone navodnjavanja.

Na sastanku je dogovoreno da se građanima i poslovnim subjektima putem medija uputi obavijest o terminu zatvaranja vode i o potrebi privremenog uklanjanja postojećih pumpi i druge opreme koja služi za crpljenje vode iz glavnih kanala.

Iz Javne ustanove COMING koja upravlja Sustavom za navodnjavanje mole građane i poslovne subjekte za razumijevanje i suradnju na realizaciji ovog vrlo važnog projekta za Grad Široki Brijeg, a za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti u Javnu ustanovu COMING (Trg Gojka Šuška) osobno ili na broj telefona 705-582 svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova u sva četiri LOT-a iznosi 5,5 milijuna KM, a izvođači radova su HERING d.d. Široki Brijeg (za LOT-ove 1,2 i 3) i AMITEA d.o.o. Mostar (LOT 4). Projekt se u cijelosti financira sredstvima Svjetske banke.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.