Široki Brijeg: Otvorenje natječajne izložbe Katolički kalendar 2024.

U utorak, 12. prosinca, u 19:00 sati u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg bit će otvorena natječajna izložba Katolički kalendar 2024.

Umjetnici čiji su radovi izabrani za kalendar, a bit će predstavljeni u sklopu natječajne izložbe su: Odej Atić, Duje Botteri, Ivana Ćavar, Marijana Filipović, Aleksandar Marković, Hrvoje Marko Peruzović, Jasmina Runje i Veronika Strinić.

Na samom otvorenju bit će proglašen umjetnik dobitnik prve nagrade na natječaju, priopćili su organizatori.

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg od 1992. godine tiska 14-lisni katolički kalendar koji promiče duhovne, tradicionalne i estetske vrijednosti. Svake godine pomno se biraju teme i umjetnici te se kalendar iznova grafički oblikuje.

Katolički kalendar za 2024. na svakom listu sadrži reprodukcije umjetničkih djela akademskih umjetnika čija su djela odabrana putem natječaja.

Stručni žiri odabrao je 12 radova, svaki prilagođen mjesecu u godini, kako bi se pružio dublji uvid u katoličku vjeru i njezin utjecaj na naše živote. Umjetnička djela obogaćuju kalendar i potiču na razmišljanje o vlastitoj vjeri i duhovnom putovanju kroz godini, priopćeno je iz Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • , kako smo čitali nekada dobro onaj katolički kalendar Dobri pastir urednik Dr Karlo Karen i za to Sarajevu puno priča o njemu bilo a na drugoj stranici odmah na punom listu slika druga Maršala Tita

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.