Nova godina – novo povećanje cijena cigareta

Izgleda kako je postala tradicija u BiH oko Nove godine povećavati cijene cigareta.

I ovaj put očekuje se poskupljenje cigareta i duhana. No, službene odluke još nema.

Kako je za Avaz rečeno iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, Upravni odbor još nije donio odluku o utvrđivanju specifične i minimalne trošarine na cigarete i iznosa trošarine na duhan za pušenje za 2024. godinu.

Sve dok se ne donese spomenuta odluka, osobe koje se bave prometom duhana i duhanskih prerađevina nemaju obvezu mijenjati maloprodajne cijene cigareta, naglašeno je.

Također, u odgovoru su naveli da je UNO već ranije spomenutu odluku pripremio i proslijedio UO UNO, no da se još ne zna kada će biti sjednica.

(www.jabuka.tv)

14 komentara

 • Sve odma staviti ma 10 maraka a pare ulagati u zdravstvo samo maloumni mogu uzimati nešto što ih doslovno truje od nikotina katrana do raznorazni otrova jednostavno strašno.

 • 50 KM kutija,neka puši tko može i nek crkaju gladni s cigarom u ustima.
  Neće kupi paštetu Argetu kupi onu od 0.85 pfeninga da mu ostane para za cigare.Fuj

 • Dati poticaj ljudima nek sade svoj duvan i neka puše , pravi duvan je manje štetan nego to industrijsko smeće. Stari ljudi su pušili svoj duvan i ništa im nije vele naškodio

 • Stetnije ti je pojest pastetu sa kruhom iz pekare punim aditiva nego popusit kutiju cigara…pa i argetu…to ko biva argeta zdrva ..sta li

 • Ovo je raspad sistema niti je zdrava argeta niti cigare
  Zato ovliko ljekarni vise nago samoposluga
  Trebamo se vratiti kako su zivjeli masi djedovi

 • E probajte se vratiti. Malo bi kafići radili da ste radili kao naše generacije. Od 30 tisuća u ŠB. Oko tisuću ih snobuje i slini po kafićima pola dana, kući raspašoj, u kući sve prljavo a njive zarasle u mahovinu. Radite pa vam barem 70 posto hrane,zatrovane,neće trebati kupiti. Neće vam trebati ni teretane ni D vitamin jer ćete radeći na njivi dobiti sve a neće vam trebati ni savijeni gelirani nokti jer ih zemlja ne podnosi pa ćete i tu uštedjeti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.