ŠIROKI BRIJEG: Održana Večer poezije: ‘Pjesmom gradu za rođendan’

U opuštenoj atmosferi Dogana kulturnog centra u Širokom Brijegu u ponedjeljak je održana večer poezije “Pjesmom gradu za rođendan” koju su povodom Dana Općine organizirali širokobriješki zaljubljenici u poeziju u suradnji s Vijećem mladih Široki Brijeg.

Širokobriježanima i njihovim prijateljima svojim pjesmama predstavili su se pjesnici i pjesnikinje iz Širokog Brijega i Mostara (Blagica Bevanda, Marija Lovrić, Anita Pajević, Ivan Šunjić, Jelena Medić, Arijana Ratkić, Sanijela Matković, Zorica Šušak i Mirko Božić).

U jednosatnom kulturnom programu koji je okupio 60-ak zaljubljenika u stihove i lijepu riječ, pjesnici su osobno pročitali nekolicinu izabranih pjesama. Iako se uglavnom radilo o pjesnicima koji su već predstavljali svoje pjesme publici, na ovoj večeri poezije bilo je i onih pjesnika kojima je ovo bio prvi javni nastup.

Ivan Kraljević, inicijator i moderator večeri poezije, je kazao kako se upravo radi takvih održala jedna ovakva večer u Širokom Brijegu kako bi mladi pjesnici iskoristili pruženu priliku i široj publici predstavili svoje radove i misli koje su prenijeli na papir.

vecer_poezije_siroki_1

vecer_poezije_siroki_2

vecer_poezije_siroki_3

vecer_poezije_siroki_4

(www.jabuka.tv | Foto: Marija Pavković)
14 komentara

  • Zašto i ovo nije samo na Facebooku. Kad će ljudi shvatit da je važna najava kao i vijest o tome da se nešto održalo… Imate popravni…

 • mogli ste bareg koga ljepšeg staviti na slici a o pjesnicima dobro nas nasmijete nego kad će biti puštena traka kolovozna Hotel Most te kad se nećemo morati prijavljivati za dolazak u Ambulantu ako MORAMO znati kad će nas zaboliti onda nećemo izdvajat za zdravstvo nego se idemo liječiti kod onih koji će nas UISTINU primiti da nam pomognu bez ikakvih uvjeta i neka svoje naplate

 • U jednog petokraka na majici, u drugog engleski slogan…Pjesnici su čuđenje u svijetu!!!
  Inače pohvale na radu i ideji mladima…

 • ruzica je za njih tata-mata i pnagradjivana pjesnikinja od formata! sta ce njoj ovi pocetnici koji misle da su pjesnici ako su napisali koji pjesmuljak tipa sanijele matkovic. Ma nek se djecica zabavljaju. lipoi je imati visoko misljenje o sebi pa kad tresnes beli ces tresnuti!

 • Sretan ti rođendan grade,
  nek ne gasnu tvoje nade,
  kao što gasnula je tvoja rasvjeta,
  kad ljutila se na te elektra….
  Ne brini što oko tebe dugo traju rađe,
  to je kao lifting,
  izgledaš sve mlađe.
  Mi znamo da što stariji si,
  stari, ti sve si bolji,
  kao vino staro,
  pogoduješ dobroj volji.
  I da ne pretjeram,
  privest ću pjesmu kraju,
  želim ti dug život,
  da bude ti kao u raju….
  A nama kako bude,
  o tome neću sada,
  imamo vijeća i odbore,
  za dobro našeg grada…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.