Anđelko Leko kupuje mostarski hotel Ero?

MOSTARPrema pisanju Dnevnog lista, “jedan od najbogatijih Hrvata” i vlasnik nekoliko ekskluzivnih hotela u Zagrebu, Anđelko Leko, mogao bi postati novim vlasnikom mostarskog hotela Ero, prije rata poznatog i kao Dom penzionera. Leku, porijeklom iz Hercegovine, navodno ne zanima samo Ero, već i neki drugi objekti u Međugorju i Čitluku, te je zbog toga, tvrdi mostarski Dnevni list, upriličena večera na kojoj su pored zagrebačkog tajkuna bili gradonačelnici Mostara i Zagreba, Ljubo Bešlić i Milan Bandić.

Hotel Ero je uknjižen kao imovina PIO/MIO FBiH i trebao bi se uskoro pojaviti na tenderu za prodaju, jer je o tome federalna Vlada već donijela odluku.

Dnevni list podsjeća da je ranije već pokušana privatizacija hotela, koja je zatim završila na sudu. Jedan od osuđenih za kriminalnu privatizaciju Ere, je i vlasnik firme Tuh-invest Marko Boras, za koga se tvrdi da mu je Anđelko Leko ujak.

U aferi prodaje hotela, našao se i nekadašnji direktor PIO/MIO zavoda FBiH, te “jedan od osnivača Herceg Bosne”, Ivan Bender. On svoju kaznu zbog sudjelovanja u nelegalnim radnjama oko prodaje hotela služi u zagrebačkom zatvoru Remetinec. (Seebiz.eu)

(www.jabuka.tv)6 komentara

  • SDP-e Republike Hrvatske je jedna od najjačih tajkunskih korporacija u zemlji, pa i malo šire.To šire spada na ovo naše ozemlje HercegBosne. Oni su tajni, prikriveni, a u stvarnosti pravi vlasnici nekoliko najmoćnijih financijski najjačih poduzeća na ovim našim prostorima. Te vlasnik je ovaj , te vlasnik je onaj iz medinih stanina ili iz neke druge veće ili manje zabiti, a u stvarnosti pravi vlasnik je u ZAGREBU.SDP,e Republike Hrvatske. Žilav je to komunistički mentalitet ,i ne samo što je uspješno preživio ova burna vremena, nego se još i tekako obogatio i postao vlasnikom značajnog broja nekretnina , i poduzeća. Naroduglavnom nema pojma tko su u puno slučajeva pravi vlasnici, a možda je i bolje tako -da ne zna. Davno je rekao i napisao osebujni Česki redatelj i i filmski pisac JIRI Menzel:najbolje služi onaj ko i ne zna da služi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.