Široki Brijeg: Održana ”Likovna kolonija Gostuša”

U organizaciji Širokobriješke udruge mladih (ŠUM) ovog vikenda održan je projekt ”Likovna kolonija Gostuša”. Radi se o kulturno-produktivnoj aktivnosti održanoj u okolici Širokog Brijega, točnije u napuštenom selu Gostuša.

”Kako na području grada Širokog Brijega djeluje Akademija likovnih umjetnosti, htjeli smo studente koji dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske, upoznati i sa nekim mjestima u našem gradu koje sigurno nisu imali priliku vidjeti i doživjeti. Kako je Gostuša jedno idilično, ali napušteno mjesto te se stanovnici cijelog sela mogu skupiti ”na kavi pod jednom murvom”, kao što je jednom zapisano, smatrali smo ga idealnim mjestom za poticanje umjetničkog stvaralaštva i održavanje naše male likovne kolonije”, navode iz ŠUM-a.

Misao vodilja pri organizaciji ovog projekta bila je potreba približavanja ALU građanima i samim time i umjetnost i djela koja oni stvaraju pokazati javnosti i potaknuti ih na djelovanje u umjetnosti i kulturi. Želja organizatora je da svi posjetitelji našeg grada budu upoznati s time da je Široki Brijeg grad u kojem djeluje Akademija likovnih umjetnosti, kojom se moramo ponositi i iskoristiti sve njezine prednosti u širenju kulture, umjetnosti, tolerancije i pomirenja, a mlade ljude poticati na stvaralaštvo i kreativnost.

Na ”Likovnoj koloniji Gostuša” sudjelovalo je deset umjetnika, koji su na platno prenijeli svoje dojmove iz ovog živopisnog sela. Druženje je prošlo u opuštenoj atmosferi, a protiv prohladnog vremena borili smo se toplim hercegovačkim specijalitetima, koje nam je spremila vrijedna domaćica u maloj, trošnoj gostuškoj kućici, gdje su naši sudionici punili baterije i skupljali inspiraciju za svoja vrijedna djela.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim sudionicima projekta, za kojeg se nadamo da će prijeći u tradiciju, a konačni proizvod ”Likovne kolonije Gostuša” – slike, biti će poklonjene organizacijama našeg grada koje se bave humanitarnim radom”, priopćeno je iz Širokobriješke udruge mladih.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • “Želja organizatora je da svi posjetitelji našeg grada budu upoznati s time da je Široki Brijeg grad u kojem djeluje Akademija likovnih umjetnosti, kojom se moramo ponositi i iskoristiti sve njezine prednosti”. Sviđa mi se ovaj način razmišljanja u kojem se dobro vidi hercegovački prkos, ponos, želja za o(p)stankom. Mladi, samo se družite i borite za sebe. Pokažite da možete ostati i opstati na ovom hercegovačkom tlu, a ne bježati glavom bez obzira u zemlje gdje ćete uvijek biti stranci i cijeli život provesti pateći za rodnom grudom. Pohvale organizatorima

  • Super ste decki cure samo naprijed i u buduce nista smeca ne ostavljajte za sobom pa ni one krede sto smo nalazili za vama i molimo ne snjufajte po i oko tudi kuca bez dozvole vlasnika jer cesto nestaju stvari i starine iz kuca a znam tesko je odolit neceme sto je lijepo ali to je tude.pozdrav

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.