Široki Brijeg: Obnovljeno igralište na Brigu

MZ Brig, jedna je od 25 mjesnih zajednica u Širokom Brijegu, osnovana 2015. godine i kao što sam naziv govori, nalazi se na brijegu, a broji oko 210 domaćinstava tj. ima 800 stanovnika te spada u mjesne zajednice srednje veličine.

Sudjelovanjem u aktivnostima koje se implementiraju kroz projekt “Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj”, mjesna zajednica Brig prepoznala je svoju priliku da realizira projekt od interesa za lokalno stanovništvo, širokobriješke rekreativce, a posebno za mlade.

U mjesnoj zajednici se nalazi sportsko igralište koje je dio jedine zelene površine za rekreativce u Širokom Brijegu, šume Gelbaj. Također, igralište je i vanjsko školsko igralište za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole, te će obnova igrališta imati mnogostruku korist za lokalno stanovništvo.

Kroz projekt “Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu” mjesna zajednica Brig je zamijenila dotrajalu opremu koja je bila u derutnom stanju i ugrožavala je sigurnost svih koji su svoje vrijeme provodili na igralištu, s obzirom da se istim koriste brojni sportaši, rekreativci i mladi iz Širokog Brijega.

Prije svega su članovi mjesne zajednice i volonteri očistili igralište od raslinja i nakupljenog lišća i materijala, zatim su obojali postojeće konstrukcije koševa i linije na terenu te su postavljeni novi golovi i mreže, košarkaške table, koševi i mrežice, a postavljena je i zaštitna ograda.

Ponosni smo i zahvalni što smo zajedničkim radom mjesne zajednice, volontera i u suradnji s Centrom za građansku suradnju napokon obnovili igralište i omogućili svima da sigurno i aktivno mogu provoditi svoje vrijeme, a projekt je koristan za sve građane i građanke, sportaše, rekreativce i mlade, kojih će, vjerujemo, biti još više u narednom periodu, kazao je predsjednik MZ Brig, Ivo Šušak i naglasio da je potrebno uključiti još više udruga, mjesnih zajednica i ostalih aktera u rješavanje lokalnih problema i poboljšanje uvjeta življenja svih stanovnika Širokog Brijega.   

Ukupna vrijednost projekta “Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu” je 8.356,86 KM, od čega sredstva podgranta u iznosu 4.254,85 KM, mjesna zajednica Brig je financijski doprinijela realizaciji projekta u iznosu od 3.645,76 KM, a volonterski doprinos stanovnika je u vrijednosti 456,25 KM.

Osnaživanjem kapaciteta mjesnih zajednica i uključivanjem aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama.  

Projekt “Revitalizacija Velikog igrališta na Brigu” mjesne zajednice Brig iz Širokog Brijega realiziran je u okviru projekta “Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj” koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki “Grahovo” iz Bosanskog Grahova uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.