Široki Brijeg: Na Kočerinu proslavljena zlatna misa fra Stanka Banožića

U crkvi sv. Petra i Pavla na Kočerinu, u nedjelju, 8. srpnja, svoju zlatnu misu proslavio je naš fra Stanko Banožić, uz koncelebraciju kolega zlatomisnika fra Karla Lovrića i fra Andrije Nikića.

Uz njih su slavili provincijal fra Miljenko Šteko, generalni definitor fra Ivan Sesar, župnik fra Mario Knezović i još dvadeset braće svećenika.

Fra Ivan Prusina je zlatomisniku i prisutnome puku izrekao prigodnu propovijed.

Istaknuo je da pedeset godina vjernosti nekome i nečemu zaista vrijedi zlato. Pedeset godina vjernog služenja Kristu i Crkvi počevši od Hercegovine, preko naših iseljenika u Njemačkoj i Švicarskoj našemu je fra Stanku bio hod vjere i predanosti.

Propovjednik je zahvalio fra Stanku i poželio mu daljnji blagoslov u životu i radu.

Prigodne čestitke uputili su župnik fra Mario Knezović, gvardijan na Širokome Brijegu fra Tomislav Puljić i provincijal fra Miljenko Šteko koji mu je tom prigodom predao službenu zahvalnicu za njegov zlatni jubilej.

Na kraju svete mise zlatomisnik je zahvalio Bogu, svojim roditeljima, provinciji, rodbini i svima koji su ga pratili kroz njegov svećenički život, te je zajedno s mladomisnikom fra Antoniom Musom na sve zazvao Božji blagoslov.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.