Široki Brijeg: Ljuti Dolac će dobiti javnu rasvjetu

”Javna rasvjeta je prioritet Mjesne zajednice Ljuti Dolac. Imamo idejni projekt i nadamo se da ćemo je staviti u funkciju u skorije razdoblje, najdalje u sljedećoj godini”, rekao je predsjednik MZ Ljuti Dolac Jakov Markić.

Kako nam je objasnio Marić, trenutno se završavaju radovi na prostorijama Mjesne zajednice Ljuti Dolac, nakon čega bi se trebalo krenuti u postupak realiziranja javne rasvjete.

Rekao je kako je u planu da se najprije osvijetli glavni put i postave posebna brojila. Dodao je da postoji mogućnost da javna rasvjeta bude zajednički projekt susjednih mjesnih zajednica.

Iz Grada Široki Brijeg su nam rekli kako svakako podržavaju nastojanja da Ljuti Dolac dobije javnu rasvjetu.

”Što se tiče javne rasvjete u Ljutom Docu, ona trenutno ne postoji. Ista situaciju je i u ostalim mjesnim zajednicama. Glavna karakteristika rasvjete koja se postavlja u mjesnim zajednicama je ta da se financiranje većinom realizira kroz mjesnu zajednicu i njezine mještane.

JP Elektroprivreda HZ-HB trenutno radi na rekonstrukciji dotrajalih stupova za električnu energiju koje mijenjaju za nove betonske. Kroz tu rekonstrukciju, te iste stupove premještaju uz lokalne prometnice kako bi ostavili što bolju mogućnost da se na njih postavi javna rasvjeta”, rekao je Toni Galić iz Ureda gradonačelnika Širokog Brijega.

Objasnio je kako financiranje rasvjete jednim dijelom dolazi od mjesne zajednice i mještana koji vlastitim sredstvima ulažu njezinu postavljanje, dok drugim dijelom financijsku konstrukciju pokrivaju Grad Široki Brijeg, ali i ostali javni subjekti.

”U susjednim mjesnim zajednicama na takav način je realiziran određeni dio. Prema našim mogućnostima kroz proračunska sredstva stojimo na raspolaganju svakoj mjesnoj zajednici kako bi zajedničkim naporima realizirali sve potrebe naših građana”, rekao nam je Galić.

Ljuti Dolac službeno broji 390 domaćinstava i 1330 stanovnika.

(Bljesak.info)

27 komentara

Komentiraj: