Široki Brijeg: Laktat radnicima obećao isplatu svih obveza

”U vezi jučerašnjih prosvjeda djelatnika pred uredima gospodarskog društva Laktat d.o.o. na Visokoj Glavici ističemo kako smo svjesni svojih dugovanja, no nismo u mogućnosti trenutno izvršiti svoje obveze”- priopćeno je iz širokobriješke tvrtke Laktat.d.o.o.

”Do nemogućnosti izvršavanja naših obveza došlo je iz razloga što je gospodarsko društvo prvenstveno blokirano istražnim postupkom od strane Suda BiH, što nije osnovni razlog. Osnovni razlog ne izvršavanja obveza s kojima su upoznati svi djelatnici je postupanje Uprave za neizravno oporezivanje BiH, odnosno iz razloga što su isti su odbili povrat PDV-a u iznosu od preko 300.000,00 KM sa zakonskim zateznim kamatama našem gospodarskom društvu, prenosi Dnevni list.

Molimo sve djelatnike da imaju razumijevanje za nastale probleme, a po naplati potraživanja od dužnika i povrata PDV-a bit će izmirene sve obveze, kako vjerovnicima tako i djelatnicima”, stoji u priopćenju gospodarskog društva Laktat d.o.o.

Podsjećamo, u petak je više od stotinu nezadovoljnih radnika tvrtke Lijanović prosvjedovalo ispred sjedišta ovog posrnulog giganta tražeći od vlasnika da im isplate plaće, dok se tijekom popodneva istog dana javnosti obratio Jerko Ivanković Lijanović koji je kazao da to nisu radnici njegove tvrtke.

(www.jabuka.tv)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.