Mostarski studenti pomažu štićenicima izbjegličkog kampa

Druga u nizu humanitarnih akcija u okviru ovogodišnjih blagdanskih „Dana darivanja“ Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru pod nazivom „Ljubi bližnjega svog kao samoga sebe“ za štićenike izbjegličkog kampa u Tasovčićima, općina Čapljina, upriličit će se od 15. do 19. prosinca 2014. godine na svim fakultetima Sveučilišta u Mostaru.

“Cilj nam je prikupiti što više novčanih sredstava kako bismo pomogli i uoči božićnih blagdana bar malo uljepšali turobnu svakodnevicu za 57 štićenika izbjegličkog kampa u Tasovčićima koji već više od 20 godina žive u užasnim uvjetima nedostojnim čovjeka 21.stoljeća, bez toploga doma i prepušteni samima sebi.

ljubi_bliznjega_svoga

Prikupljenim novčanim sredstvima kupit ćemo im hranu i osnovne životne i higijenske potrepštine, a ljudskim suosjećanjem i spoznajom da nisu sami u svojim nedaćama pomoći im da lakše prebrode predstojeće hladne zimske dane”, priopćeno je iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Velika humanitarna akcija pod univerzalnim kršćanskim geslom „Ljubi bližnjega svog kao samoga sebe“ provest će se na svim fakultetima Sveučilišta u Mostaru u kojima su postavljene kutije za dobrovoljne novčane priloge.

“Nadamo se da će se usprkos općoj nezavidnoj socijalnoj situaciji svaki student odreći simbolične 1 KM i time ponovo pokazati veliko ljudsko srce čime ćemo učiniti bar malo sretnijim i toplijim predstojeće blagdanske dane stanarima izbjegličkog kampa u Tasovčićima”, dodali su iz Studentskog zbora.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.