Jerko Ivanković Lijanović: Prosvjednici nisu radnici tvrtke ‘Lijanovići’

Povodom današnjih prosvjeda ispred firme Lijanovići d.o.o. u Širokom Brijegu, suvlasnik firme Jerko Ivanković Lijanović kazao je novinarima da ovo nisu prosvjedi radnika firme ‘Lijanovići’ jer ova firma već 12 godina nema zaposlenike iz razloga što je Uprava za neizravno oporezivanje na nezakonit način već 12 godina ‘drži’ blokirane račune.

“Riječ je o zaposlenicima društava koji su u najmu u prostorijama firme ‘Lijanovići’. Ta društva imaju svoje vlasnike, svoje organe upravljanja i nemaju nikakvu vlasničku ili upravljačku strukturu vezanu sa ‘Lijanovići d.o.o.”, kazao je Ivanković Lijanović.

“Lijanovići već 12 godina nemaju nijednog radnika, jer nam je Uprava za neizravno oporezivanje nezakonito blokirala račune. Podsjetimo, u postupku koji se pred Sudom BiH vodio protiv nas mi smo oslobođeni optužbi, no istraga protiv nas se i danas vodi, zbog čega su nam računi ostali blokirani”, rekao je Jerko Ivanković Lijanović.

Po njegovim riječima, radi se o radnicima, vozačima, skladištarima i prerađivačima iz firmi ‘Alpen Mit’ i ‘ZDI Produkt’ Široki Brijeg. Također, novinarima je negirao da su se prosvjednici danas premjestili ispred njegove kuće u Širokom Brijegu.

No, stvari na terenu govore drugačije. Prosvjednici su bili pred obiteljskom kućom, a radnici traže da im se isplate plaće.

Prema njihovim riječima, Lijanovići nisu već dvanaest godina uplatili radni staž svojim radnicima, a ovih dana se proširila priča da će Lijanovići svoju posrnulu tvrtku iznajmiti Turcima.

Kako doznaje Jabuka.tv, riječ je o dotičnom Sadiku koji je već doveo desetke svojih radnika te im osigurao smještaj u Širokom Brijegu.

”Sramotno je što nam rade Lijanovići, a najviše za ovakvo stanje je kriva država i njene institucije koje su zatvarale oči pred njihovim lopovlucima,” priča jedan od radnika portalu Jabuka.tv na današnjem prosvjedu.

(Jabuka.tv | Fena)


40 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.