Široki Brijeg: Izložba umjetničkih fotografija pod nazivom “U provinciji uma”

NV galerija u Širokom Brijegu priprema samostalnu izložbu umjetničkih fotografija akademske slikarice Marine Ćorić iz Zadra.

Slikarica je 2017. godine diplomirala slikarstvo na ALU u Širokom Brijegu u klasi izv. prof. Dragane Nuić-Vučković.

Uz slikarstvo aktivno se bavi umjetničkom fotografijom s čestim motivom autoportreta, te je više puta nagrađivana u Republici Hrvatskoj i inozemstvu na izložbama fotografije.

Dobitnica je nagrade “Privatno i javno” 2017. za slikarstvo na istoimenoj međunarodnoj izložbi Udruge likovnih umjetnika En Face (BiH).

Izložba u NV galeriji pod nazivom “U provinciji uma”, biti će otvorena 8. srpnja 2019. (ponedjeljak) s početkom u 19 i 30.

Iz predgovora kataloga izložbe:

“U provinciji uma”

Naziv ove izložbe izveden je iz citata Johna C. Lillyja, predanog znanstvenika i pionira samoistraživanja. Ključna pitanja kojima se on bavio su bili jastvo, um i kako ljudi mogu istraživati područja svojeg unutarnjeg bića, te pritom nadići limitacije uma. Marinini radovi nas vode istim putem, ali umjesto znanosti ona je odabrala drugi način kojim će dokučiti prirodu stvarnosti, a to je Umjetnost. Gotovo brutalno iskreno ona odgovara na jedno od najstarijih pitanja; na ono pitanje koje se pojavilo u istom trenutku kada je čovječanstvo razvilo osjećaj sebe – “Tko sam ja?”…

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.