Široki Brijeg i Ljubuški dobili novu uličnu rasvjetu | Jabuka.tv

Široki Brijeg i Ljubuški dobili novu uličnu rasvjetu

Projekt rekonstrukcije i zamjene rasvjetnih svjetiljki u Širokom Brijegu i Ljubuškom privodi se kraju.

Zamijenili smo više od 900 rasvjetnih tijela u Širokom Brijegu i preko 700 u Ljubuškom, s tim da će se brojka vjerojatno povećati za oko 200 komada u oba grada, izjavio je za Fenu županijski ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Miroslav Ramljak.

Po njegovim riječima, posao zamjene zastarjelih žarulja energetski efikasnom LED rasvjetom trebao je već biti okončan, no vremenske prilike utjecale su na prolongiranje rokova.

Projekt je već trebao biti završen, međutim, kiša je to poremetila. Ipak, sav posao bit će završen kroz dan ili dva, dodao je ministar Ramljak.

Istaknuo je da će uklonjena rasvjeta biti propisno zbrinuta s obzirom da se radi o ekološki neprihvatljivim žaruljama na bazi žive.

Pored ekološke dimenzije ovoga projekta, Ramljak je istaknuo ekonomsku stranu s obzirom da će značajno biti smanjenji troškovi potrošnje električne energije, kao i troškovi održavanja.

Sredstva potrebna za rekonstrukciju rasvjete u Širokom Brijegu iznose oko 400.000 maraka. Pola sredstava osigurala je Vlada Zapadnohercegovačke županije, a pola Razvojni program Ujedinjenih naroda UNDP.

Široki Brijeg dobiva novu rasvjetu

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj: