ŠIROKI BRIJEG: 3. svibnja Svjetski dan slobode medija

ŠIROKI BRIJEGOmladinska novinska asocijacija u BiH, zajedno sa “Vijećem za štampu”, Asocijacijom srednjoškolaca u BiH i BH novinarima, realizira projekt “Dan slobode medija”.

Lokalni tim ONAuBiH Šiorki Brijeg, poziva sve da im se 3. svibnja u 12h pridruže na Trgu širokobrijeških žrtava (na mostu). Planirana je podjela promotivnog materijala i anketiranje građana.

Cilj ovog projekta je upoznati javnost o (ne)slobodi izražavanja i odgovornosti novinara i pozivanje građana da iskoriste svoje pravo da šalju žalbe za štampane i on-line medije preko Vijeća za štampu.

ONAuBiH organiziraju razne seminare na temu novinarstva s toga je jedan od ciljeva i promocija ove nevladine organizacije.

Također, ONAuBiH ima i omladinski list “Karike”, preko kojeg mladi ljudi mogu da pokažu svoje novinarske sposobnosti.

Bh novinari, imaju “Liniju za pomoć novinarima” čiji je cilj pomoći novinarima koji su doživjeli prijetnje ili bilo kakvo ometanje pri obavljanju novinarske dužnosti.

Organizatori projekta pozivaju sve zainteresirane građane Širokog Brijega da im se pridruže i pomognu u relizaciji istog. U Širokom Brijegu je osnovan lokalni tim ONAuBiH. Znači, odjel Asocijacije koji djeluje prema viziji i misiji ONAuBiH.

Svjetski dan slobode medija obilježava se svake godine 3.svibnja od 1993. godine kad ga je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda.

Prvi projekt našeg tima bit će upravo vezan za slobodu medija.
Ono što moramo istaknuti je to da se Dan slobode medija po prvi put održava u našem gradu. Projekt će biti predstavljen u 31-om gradu diljem BiH. Ono što mi želimo je približiti mlade što više svijetu novinarstva, medijima jer je to postala naša svakidašnjica i mislimo da bi svi trebali znati ponešto o tome.

Kako smo predvidjeli, s radom bi počeli u 12:00 h. Na trgu žrtava će biti info pult gdje će zainteresirani moći dobiti informacije vezane za Međunarodni Dan slobode medija. Aktivisti tima će dijeliti promotivni materijal i razgovarati s prolaznicima o medijima i na takav način ćemo prikupiti informacije što populacija misli o svemu tome.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.