Široki Brijeg: 26-godišnjem osumnjičeniku koji je napao nevjestu određen pritvor

Nakon što se u subotu 24. lipnja u Širokom Brijegu u Ulici Antuna Mihanovića dogodilo kazneno djelo “Ubojstvo u pokušaju”, prema prijedlogu za određivanje pritvora Županijskoga tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg, za osumnjičenika G. S. (26) određen je pritvor koji može trajati najduže mjesec dana.

“Kao što sam već prije istaknuo, G.S. (26) se sumnjiči da je počinio kazneno djelo ‘Ubojstvo u pokušaju’, opisano i kažnjivo po čl. 166. Kaznenoga zakona FBiH, tako što je 24. lipnja 2017. godine oko 21.00 sati, u obiteljskoj kući u kojoj živi sa svojim bratom i njegovom ženom, napao svoju nevjestu oštećenu A. S., tako što joj je kuhinjskim nožem zadao ubodne rane u predjelu trbuha, nanijevši joj na taj način teške tjelesne ozljede, nakon čega se predao policijskim službenicima PU Široki Brijeg”, potvrdio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

>> Pročitajte i: “Ubojstvo u pokušaju”: 26-godišnjem Širokobriježaninu prijeti najmanje pet godina zatvora

“Naložit će se provođenje psihijatrijskoga vještačenja osumnjičenika, vještačenje koncentracije alkohola, lijekova, droga ili drugih sredstava ovisnosti i otrovnih supstanci u krvi, biološko vještačenje izuzetih tragova, daktiloskopsko vještačenje, vještačenje ozljeda oštećene A. S., te saslušanje u svojstvu svjedoka svih onih za koje postoji vjerojatnost da će svojim iskazom moći dati obavijest o kaznenom djelu, počinitelju, te drugim važnim okolnostima”, dodaje Aničić.

Pritvor je određen zbog postojanja bojazni da bi osumnjičenik boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, odnosno dovršiti pokušano kazneno djelo, te zbog toga što je riječ o teškom kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža, kao i zbog načina počinjenja, tj. da je djelo počinjeno prema srodniku s kojim je u tazbinskim odnosima, u večernjim satima u obiteljskoj kući u kojoj žive i maloljetna djeca.

“Pritvor je odredio Županijski sud u Širokom Brijegu”, zaključio je Josip Aničić za portal Jabuka.tv.

Na ovom predmetu nastavlja se rad u pravcu prikupljanja svih raspoloživih dokaza u cilju okončanja ove istrage, koja će rezultirati donošenjem odluke u ovom kaznenom predmetu, javljaju iz ovoga Tužiteljstva.

(www.jabuka.tv)