“Ubojstvo u pokušaju”: 26-godišnjem Širokobriježaninu prijeti najmanje pet godina zatvora

U subotu oko 21.30 sati u Širokom Brijegu, u Ulici Antuna Mihanovića došlo je do  sukoba u kojemu je nožem teže ozlijeđena ženska osoba u tridesetim godinama. Osoba je primljena u Dom zdravlja Široki Brijeg, a kasnije je prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. Zasad nije utvrđen stupanj njezinih ozljeda.

Kako je za portal Jabuka.tv rečeno iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH, kazneno djelo počinio je 26-godišnji Širokobriježanin.

“Mogu potvrditi da je Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu, nakon što je u subotu 24. lipnja 2017. godine u večernjim satima izvršen očevid na mjestu događaja od strane dežurnoga tužitelja i ovlaštenih službenih osoba PU Široki Brijeg, zaprimilo izvješće o počinjenom kaznenom djelu PU Široki Brijeg protiv 26-godišnjega Širokobriježanina G. S. koji se sumnjiči da je dana 24. lipnja 2017. godine u večernjim satima nožem izbo oštećenu A. S., nanijevši joj na taj način tjelesne ozljede zasad neutvrđenoga stupnja, nakon čega je došao u prostorije PU Široki Brijeg i predao se, kada su ga djelatnici PU Široki Brijeg lišili slobode”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

“G. S. se sumnjiči da je počinio kazneno djelo ‘Ubojstvo u pokušaju‘ koje je opisano i kažnjivo po čl. 166. Kaznenoga zakona FBiH, za koje kazneno djelo je zapriječena kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina. Također, mogu reći da će se na osnovu dokaza u spisu, nakon što se osumnjičenik ispita u prostorijama ovoga Tužiteljstva, s obzirom na to da se radi o teškom kaznenom djelu, odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu”, zaključio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić.

(www.jabuka.tv)