Široki Brijeg dobio Odbor za branitelje i ratne stradalnike

U srijedu je u Gradskoj vijećnici, pod predsjedanjem predsjednika Vinka Topića, održana šesta sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega.

Usvojena su rješenja o imenovanju Povjerenstva za mlade Gradskog vijeća Široki Brijeg u sastavu: Marko Ćavar, Toni Galić, Franjo Marušić, Eva Suton i Ante Ćužić.

Također, imenovan je novi Odbor za branitelje i ratne stradalnike, a čine ga: Boro Hrkać, Eduard Kraljević, Kristijan Crnjac, Slavko Mandić i Marinko Jelić.

Usvojena je odluka o pokretanju aktivnosti za prelazak na riznično poslovanje. Izvješće o izvršenju proračuna grada Širokog Brijega za prošlu 2016. godinu u iznosu od 10.223.700,00 KM usvojeno je većinom glasova. Odluku i Izvješće je obrazložio pomoćnik gradonačelnika za financije Mate Zadro.

Na dnevnom redu današnje sjednice Gradskog vijeća bila su izvješća javnih ustanova. Prema tome, ravnatelji JU Centar za socijalni rad, Hrvatski kulturni dom, Narodna knjižnica i DV ”Trnoružica” prikazali su izvješće o radu za 2016. godinu. Sva izvješća su usvojena.

Izvješća o radu Općinskog pravobraniteljstva Široki Brijega, kao i Vatrogasnog društva, za 2016. godinu također su usvojena. Informacije o radu Crvenog križa Široki Brijeg za 2016. godinu primljene su na znanje.

(www.jabuka.tv)
16 komentara

  • Je li bilo upita za poskupljenje struje? I sličnih blamiranja… oko čega dotični nemaju pojama…već samo da se nešto trabunja… Tko je nadležan za struju općina ili elektroprivreda. To kad se čulo na radiju je živa sramota. Ubi bože. Kao i za sve, tako i za bavljenje politikom, to treba biti visokoobrazovana osoba s njamanje pet godina radnog iskustva, i gradonačelnik,i pred.gradskog vjeća i vjećnici, i ostale strukture vlasti, županijske,federalne i državne. Netko obrazovan,sa iskustvom, neće blebećati svašta samo da bi upao u oko, već bi promišljeno govorio. Ali kad će to biti u Širokom Brijegu,Hercegovini i Bosni i Hercegovini, nikada… zato i je sve ovako.

    • eto, na idućim lokalnim izborima kandidiraj se i uđi u gradsko vijeće pa pokaži kako treba raditi vijećnik za svoj grad i narod…

  • U izvješću izvršenja proračuna za 2016. stoji: Grantovi za kulturu i znanost 180 000 KM dodijeljeno NN-u, za sport 317 000 KM dodijeljeno NN-u, grantovi pojedincima preko 1000000KM dodijeljeno NN-u… Komu više mažete oči, upoznajte građene komu ste dali njihov novac, svaku marku. Prošla su vremena cenzure.

  • ma lako je za potrošenu lovu, nego drago mi cut kako Micić fali koga god stigne, a i neki Šćepo Marić reče dvi tri riči da se malo uliže. Neka, neka.

  • S jedne strane dupelisci hdz -a , a s druge strane takodjer slucajevi, s velikim idejama, rugali se lijanovicima a slicne ideje imaju. Trebali su i danas dat podrsku braniteljima na granici, pa za dvije sjednice lijanovim radnicima, pa opet ljudima na birou i sl. A konkretnog prijedloga i rješenja ni na vidiku. Sve je to puhanje u prazno.

  • Pola je tu drčine koja nema pojma o čemu priča, neko ih filuje a oni se prosipaju. A i hdz s onim što radi na prometnim dozvolama ziva sramota. Inteligencija na nivou. A sto se tiče granta za znanost to se odnosi na magisterije i doktorate ljudima s podrucja nase Općine, zna se ko me je placano, nekom obicnom sigurno nije. I oni su sad ugledni mr.sc. i dr.sc .

  • Imena kolega, imena. U ovom grmu lezi zec. Navedite imena klubova, nazive kulturnih udruga koji su to podobnici??? Kažu nezaposlenima isplaćeno oko 60 000 KM, pa kad je bio bio natječaj za ta sredstva??? Jesu li bili dani otvorenih vrata? Izvijestite građane S. Brijega o utrošku sredstava.

  • Najjači je mladi pijetao HDZ-a S.Marić koji govori da je novac po svim stavkama utrošen transparentno, kao da je njemu netko polagao račune. Jesu li te Miro i Topić pogladili po glavi nakon sjednice?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.