SIPA uhitila tri osobe zbog ratnog zločina

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Prijedora uhitili D.M. (1967.), R.M. (1972.) i M.G. (1958.) zbog ratnog zločina.

Navedene osobe su uhićene zbog postojanja osnovane sumnje da su u logoru ”Manjača” tijekom kolovoza 1992. godine počinila kazneno djelo ”Zločin protiv čovječnosti”.

U medije je procurila informacija da je jedan od uhićenih Darko Mrđa (1967.), nekadašnji pripadnik Stanice javne bezbjednosti (SJB) Prijedor, koji je u Haagu 2004. godine osuđen na 17 godina zatvora.

Na privremenu slobodu pušten je 2013. godine nakon što je odslužio dvije trećine kazne. Mrđa je haaškom tužiteljstvu priznao krivnju za sudjelovanje u ubojstvima preko 150 Bošnjaka na planini Vlašić.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade, biti predane Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Poštujem rad Sipe koja radi po nalogu tužilaštva,ali očekujemo da Tužilaštvo suda BiH-ne,pokrene istagu za ratne zločine nad hrvatima i srbima i da Sipi nalog da uhapsi ĐŽevada Mlaću,Atifa Dudakovića,Šerifa Patkovića,Sefera Halilovića,Selmu Cikotića i njima slične i da svi pred zakonom budu isti srbi,hrvati i bošnjaci.Zločin je zločin ma tko ga počinio a ovi nabrojani imaju jako debeli dosije i sumnjivu prošlost iz rata ali se sve to zataškava i odugovlači,što upućuje na pritisak bošnjačke politike na pravosuđe ili nešto drugo možda što mi obični građani ne znamo…Ne mogu da vjerujem da Sud i Tužilaštvo BiH-ne,mogu biti pristrani ili pod uticajem određeni politički bošnjački elita u Sarajevu,pa da se svjesno izostavljaju bošnjački zločini ili se minimaliziraju isti i svode na pojedinačne slučajeve koji su izmakli kontroli a što nema veze sa stvarnošću i istinom…Ako je tako nije dobro i ispisuje nam se jedna iskrivljena povijest,koja će imati dugoročne posljedice i štetu za hrvate u BiH-ni.

Komentiraj: