UNO BiH oduzela mobitele koji su se prodavali online

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u regionalnom centru u Sarajevu zbog sumnje u nezakonitu prodaju privremeno su oduzeli mobilne telefone koji su se prodavali putem interneta i u trgovinama u Sarajevu.

Ovlaštene službene osobe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO u Regionalnom centru Sarajevo, spriječili su nezakonit promet 83 mobilna telefona iPhone, Samsung, Sony, Huawei i dr., kao i veću količinu opreme za mobilne aparate u ukupnoj vrijednosti 37.000 KM.

Nezakonito prometovanje ovom robom otkriveno je prilikom kontrole pravnog subjekta, a u okviru provođenja plana pojačanih mjera na sprječavanju krijumčarenja robom.

mobiteli_2

Prilikom izvođenja ove akcije službenici UNO koristili su opremu, znanja i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD-a, kroz program EXBS.

Oprema korištena u ovoj akciji je CT-30 kit, GR-135, osobni detektori radijacije, multitool gerber, kamere Sony, vozila Toyota Hilux i Dacia Duster.

Pored gore spomenutog, određeni broj mobilnih uređaja oduzet je i zbog nezakonitog prometovanja istih putem web stranica na kojima se prodaje razna roba u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.