SIPA objavile snimke akcije ‘Lutka’

Agencija za istrage i zaštitu SIPA objavila je snimak današnjeg privođenja uhićenih osoba u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva ”Lutka”, koja je provedena u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini.

Kako je rekao direktor SIPA-e Goran Zubac, akcijom je obuhvaćeno 25 osumnjičenih osoba, a pripremljena su izvješća protiv 43 osumnjičene osobe. Zubac je istaknuo kako je ovo tek prva faza konačnog obračuna s organizovanim kriminalom u našoj zemlji, te kako nakon ove akcije više ništa neće biti isto po pitanju korupcije u BiH.

[youtube id=”SRWui3xjAEY” width=”600″ height=”350″]

Osumnjičeni su uhićeni zbog najtežih kaznenih djela poput trgovine drogom, pranja novca, teških razbojništava, kamatarenja, zloupotrebe službenog položaja, ubojstava, pripreme ubojstava na skriven i podmukao način i pripreme ubojstava policajaca koji su istraživali njihova kaznena djela.

[youtube id=”O9xmxCECFTA” width=”600″ height=”350″]

Tijekom istrage prikupljeni su materijalni dokazi u vezi s odavanjem službene tajne, kao i s ubojstvima Ramiza Delalića Ćele, Borisa Govedarice, Vladimira Mačara, Milana Vlaškića, Radeta Magazina i tri pokušaja ubojstva Đorđa Ždrale. Prikupljeni su i dokazi u vezi s pljačkom 2,2 milijuna eura od Privredne banke Sarajevo 29. lipnja 2006. godine, kao i s pljačkom 670.000 maraka BH Pošte 29. lipnja 2008.

Glavni cilj akcije ”Lutka” bio je uhićenje Nasera Keljmendija, za kojeg se vjeruje da je pobjegau u Crnu Goru, prenosi Klix.ba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.