SIP ukrao Hrvatima načelnika Uskoplja, vijećnike u Tesliću, Srebreniku… – Jabuka.tv

SIP ukrao Hrvatima načelnika Uskoplja, vijećnike u Tesliću, Srebreniku…

Every ballot counts – odnosno svaki birački listić se računa bio je slogan pristaša novoizabranog američkog predsjednika Joe Bidena kada se počelo brojati dopisne, odnosno glasove pristigle poštom koje je odlazeći predsjednik Donald Trump nastojao zaustaviti.

Ono što se danima nije zaustavilo u SAD-u u Bosni i Hercegovini je zaustavilo Središnje izborno povjerenstvo koje je pod potpunim nadzorom bošnjačke politike i dijela srpskih stranaka, piše Večernji list BiH.

Ponajprije je to vidljivo u Gornjem Vakufu-Uskoplju gdje se prekinulo brojanje listića pristiglih poštom za načelnika, a gotovo identično ova otuđena državna institucija, po tvrdnjama hrvatskih političkih predstavnika, otela je Hrvatima jedno vijećničko mjesto u Srebreniku, Tesliću... Sličan ishod vjerojatno će biti i u Travniku s izborom načelnika, a sve to očito je priprema za opće izbore 2022. godine kada bošnjačke stranke najavljuju da će udružene Hrvate izbaciti iz vlasti na federalnoj i državnoj razini.

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH najavio je u ponedjeljak pokretanje tužbi te pozvao pravosudne vlasti i međunarodne organizacije da istraže navode o nezakonitom zaustavljanju brojanja glasova pristiglih poštom čime je Hrvatima oduzeto mjesto načelnika Uskoplja, kao i vijećnika u nizu općina.

Uz institucije naše zemlje, pozivamo i očekujemo snažno djelovanje institucija EU i njihova predstavništva u našoj zemlji, Veleposlanstva SAD-a, kao i međunarodnih institucija poput OHR-a, OESS-a, navodi se u priopćenju HNS-a BiH. Hrvatski narodni sabor BiH, koji okuplja najveće hrvatske političke stranke u toj zemlji, naveo je i kako glasovi poštom nisu pribrojani te da je bilo niz manipulacija i u drugim općinama poput Srebrenika, Kalesije ili pak povratničke općine Teslić u Republici Srpskoj gdje je navodno Hrvatima nezakonito oduzet vijećnički mandat koji su trebali prvi put osvojiti od progona i završetka rata.

Stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH smatraju kako je aktualni saziv Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) nezakonito izabran te da je pod nadzorom vodeće bošnjačke stranke SDA. Upozoravaju da su ovi izbori “probni balon ovakvog nelegalnog SIP-a BiH” kako bi se ostvarili planovi bošnjačkih stranaka da na općim izborima 2022. Hrvate izbace iz svih struktura entitetskih i državnih vlasti.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

    • Od tih tužbi neće ništa biti, jer u nazovi – državi BiH vlada pravilo: “Kadija te tuži, kadija ti sudi”. Sve su to korumpirani sudovi, sve pod kapom kriminalca Bakira Izetbegovića. Treba bandu tužiti u Brisel, Hag, Štrazbur itd, možda od toga bude neke koristi.

  • Nije se trebao potpisati dejtonski sporazum. Sva je kvaka u tome. Srbi nagrađeni što su osvojili a naši kažnjeni što su pomogli osloboditi bih pa nas stavili u isti entitet gdje su tri puta brojnijih muslimani. Srbi se nisu dali još su izgubili rat. Naša politika je meka nikakva.!!!!

  • ‘Oće li biti organizirana procesija i paljenje/prinos svijeće pokajnice na oltar demokracije?

  • Kako Inzko ne raguje? Zašto ne poduzme nešto protiv zabrane povratka Hrvata u RS i u krajeve pod muslimanskom upravom. Samo se kurči kad treba napadat Hrvate.

  • A sto bi Inzko reagirao..kad nitko od nasi ne reagira?Da smo mi Hrvati obo uradili muslicima u bilo kojoj opcini..e tek bi onda bio cirkus?!Vaskolika svjetska javnos bi se digla..a pasa Erdogan bi lajo ko pas!Tko se cuje od nasih?Nitko!I..i.i.

  • Opet cvili te ugrozeni hahaha kako vas nije stid sve sto ste uzeli unistili ste i imate zadatak da unistite sve sto je Bosansko zauzeli ste buđet nema vas u proizvodnji u komunalnom travnik nece ni jedan kupujete diplome sss i na buđet polu pismeni zna to sav narod i smiju vam se covjek je ono sto umisli da je i tako se ponasa a sta ste vi umislili skontaj te

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.