Ništa se otvorilo: Novih 11 kilometara autoceste kod Zenice u potpunosti zatvoreno – Jabuka.tv

Ništa se otvorilo: Novih 11 kilometara autoceste kod Zenice u potpunosti zatvoreno

Nakon što je dionica Zenica jug – Zenica sjever zatvorena zbog radova na dilataciji mostova, od utorka ujutro je zatvorena i dionica Zenica sjever – Zenica jug što znači da je Zenička obilaznica u potpunosti zatvorena.

Rano jutros na priključnim cestama ka Zeničkoj obilaznici zatekla se signalizacija koja onemogućuje prolazak ka naplatnom mjestu Zenica sjever, a od subote zbog radova na dilataciji mosta Pehare nemoguće se uključiti ni na dionicu Zenica jug – Zenica sjever, piše Klix.ba.

Zatvaranje dionice još u petak je najavio glavni federalni građevinski inspektor Ejub Salkić, a u ponedjeljak je kazao da će JP Autoceste FBiH izdati Rješenje o zabrani uporabe objekta (op. a. Zeničke obilaznice) jer, kako kaže, za njih to još uvijek nije završen objekt što je utvrdio inspektor koji je u petak obišao dionicu.

Ispod mosta Pehare  mogu se vidjeti kamioni sa zemljom i teška mehanizacija, kao i radnike koji su na lokalnu cestu prema Smetovima postavljali zaštitnu ogradu.

Prometa na vijaduktu Babina rijeka nije bilo, a radnici su obilazili i dionicu u neposrednoj blizini mosta Pehare.

Podsjetimo, radovi na izgradnji Zeničke obilaznice trajali su šest godina, a ukupna investicijska vrijednost radova iznosila je 225 milijuna eura.

Sredstva su osigurana putem međunarodnih financijskih institucija (KFAED, EBRD, OPEC) kao i bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.