Džeko: Dobili smo jako tešku grupu, ali mi smo najveći protivnik sami sebi – Jabuka.tv

Džeko: Dobili smo jako tešku grupu, ali mi smo najveći protivnik sami sebi

Kapetan nogometne reprezentacije BiHEdin Džeko smatra da je bh. selekcija ždrijebom u Zürichu dobila izuzetno tešku grupu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

No, vjeruje da reprezentacija BiH može igrati ravnopravno s bilo kojim protivnikom ukoliko svaki pojedinac u momčadi daje maksimum i ako je organizacija u i oko reprezentacije na razini.

Reprezentacija BiH je uvrštena u skupinu D s reprezentacijama Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana.

S obzirom na to da smo nažalost izgubili mjesto u trećoj jakosnoj grupi i pali u četvrtu, očekivali smo jednu tešku grupu kao što i je ova koju smo dobili. Imamo svjetske prvake i Francuska je sasvim sigurno najveći kandidat za prvo mjesto. Tu je i Ukrajina koja već godinama igra jako dobro, zatim Finska koju dosta dobro poznajemo. Još uvijek nekako osjećam gorčinu kad se sjetim poraza od njih, koji nam je na neki način i onemogućio da odemo na Europsko prvenstvo. Sigurno da iz petog šešira isto tako nismo imali sreće s obzirom na to da je Kazahstan jedna od boljih reprezentacija u toj jakosnoj grupi.

Bez obzira na sve to mislim da smo posljednjih godina pokazali da smo mi najveći protivnik sami sebi. Kada mi ne dajemo maksimum tada teško možemo pobijediti ikoga, ali s druge strane ako svaki pojedinac u timu daje 100 posto od sebe i ako je organizaciju u i oko reprezentacije na razini, smatram da onda možemo igrati sa svakim, kazao je Džeko.

Smatra da je ozbiljnost, odgovornost i zalaganje nešto što je najviše nedostajalo reprezentaciji.

BiH ima dosta kvalitetnih igrača, a posljednje utakmice su pokazale da smo dobili i neke mlade igrače i siguran sam da imamo kvalitetu da se napravi nešto više nego što smo to uradili u posljednjem razdoblju. Da bismo se plasirali na još neko veliko natjecanje, ove tri stvari koje sam spomenuo moraju da biti na razini u svakoj utakmici, zaključio je kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kvalifikacije za SP u Kataru: Vatrenima slavenska skupina, BiH s Francuzima

(Fena)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.