Sinonim mostarske klupske košarke: HKK Zrinjski slavi 25 godina postojanja

HKK Zrinjski ove sezone igra dobru košarku. U prvenstvu je vodeći s 5 pobjeda iz 5 utakmica, a klupska uprava ove je godine napravila organizacijski iskorak. Zrinjski je ove godine organiziraniji klub, klub koji ove sezone igra i međunarodno natjecanje – 2. regionalnu ABA ligu.

Tradicija dobrih igrača

Mostar je uvijek imao tradiciju dobrih košarkaša. Počevši od Dražena Dalipagića, Josipa Sesara i u današnje vrijeme jednoga od najboljih igrača s ovih prostora – Bojana Bogdanovića. Ipak, Mostar nije imao tradiciju jake klupske košarke.

Odnosno, nikad u Mostaru nije postojao klub koji se mogao pohvaliti naslovom seniorskoga prvaka u premijernom razredu nekoga košarkaškoga prvenstva. Istina, mogu se nabrojati uspjesi Lokomotive, posebno u omladinskim konkurencijama, ili uspjesi nekih drugih klubova na lokalnoj razini, ali HKK Zrinjski je za 25 godina postojanja izrastao u nositelja klupske košarke.

Prema navodima Večernjega lista, jedino u tom klubu u proteklih 25 godina postoji stupanj organizacije i proizvodnja vlastitoga igračkoga kadra koji prije ili kasnije mostarsku klupsku košarku mogu dignuti na višu razinu.

“Moramo biti realni i reći kako smo za bh. prilike klub srednje vrijednosti. Ne želimo s proslavom 25 godina postojanja praviti neki bauk, ali se želimo dostojanstveno sjetiti svih onih koji su zaslužni za pokretanje i postojanje kluba te odati im počast. Naši su rezultati u ovoj sezoni dobri, ali ovo je sport i oni za mjesec dana mogu biti loši. Na stranu ti trenutačni rezultati, nama je cilj provesti viziju po kojoj će se klub u budućnosti još više razvijati”, kazao je za Večernji list predsjednik HKK Zrinjski Dalibor Miloš.

Osnivači mogu biti ponosni

U jeku ratnih događanja u Mostaru 1992., nekolicina entuzijasta, na čelu s danas pokojnim Marijofilom Džidićem, utemeljuje HKK Zrinjski. Osnivačka skupština, zbog ratnih djelovanja u Mostaru, održana je 23. listopada 1992. u Međugorju.

Svoju prvu službenu utakmicu košarkaši Zrinjskoga igrali su u Dubrovniku. Osnivači kluba na čelu s Džidićem danas bi mogli biti ponosni. Sjeme košarke koje su posijali proizvelo je i Bojana Bogdanovića. U povodu 25 godina postojanja, u četvrtak će biti održana i prigodna svečanost obilježavanja 25 godina postojanja HHK Zrinjski.

Na tom će se druženju nazočni prisjetiti početaka rada, Osnivačke skupštine te drugih značajnih trenutaka u 25 godina postojanja i rada.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.