Policija uhitila prevarante koji su namještali “saobraćajke”

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije uhitili su jutros sedam osoba s područja Tuzle koje su privedene radi kriminalističke obrade.

Kako je novinarima rečeno u MUP-u Tuzlanske županije, postoji osnovana sumnja da su spomenute osobe namještale prometne nesreće, potom ih prijavljivale na naplatu i na taj način oštetili su za veće iznose novca osiguravajuće kuće i fizičke osobe koje su sudjelovale u tim nezgodama.

”Postupajući po naredbi Općinskoga suda Tuzla, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TŽ, u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Tuzla, izvršili su pretrese na osam lokacija na području grada Tuzle. Uhićeni su jutros sprovedeni u prostorije MUP-a TŽ, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predane u nadležnost Tužiteljstva TŽ na dalje postupanje. Nakon kriminalističke obrade ove osobe će, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu prijevara, biti predane nadležnom županijskom tužiteljstvu na dalje postupanje”, izjavio je glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić.

”Do sada je obrađeno 13 od ukupno 49 prijavljenih prometnih nezgoda, počinjenih u posljednje dvije godine, za koje je naplaćeno oko 20.000 KM”, rekao je Šarić.

Kako je objasnio, osumnjičene osobe su sudjelovale u “saobraćajkama” postavljajući svoja vozila ispred drugih vozila, a ima primjera da su od drugih sudionika u nezgodama uz fizičku prijetnju tražili da popune europski obrazac na veće iznose novca, a najmanji iznos po tim obrascima iznosi 5.000 maraka.

Poslije su ih proslijeđivali do osiguravajućih kuća, od kojih su vršili naplatu. Izvršenje spomenutih kaznenih djela registrirano je zasad samo na području Tuzlanske županije, rečeno je u MUP-u TŽ.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.