Sindikat MUP-a: Ni fizički napadi ministra Borasa neće nas zaustaviti u borbi

”Nećemo odustati, nećemo se prestrašiti ni podleći pritiscima, i idemo se do kraja boriti zakonskim i demokratskim načelima za naša prava”, rekao je Željko Kolobarić, sindikalni povjerenik za Široki Brijeg i pozornik u PU Široki Brijeg, nakon mirnog štrajka koji je održan od 8.00 do 9.55 sati.

U tom vremenu nisu izdavani nikakvi pismeni niti ostali dokumenti, a razlozi za ovakvu nepopularnu mjeru su, kako tvrde, ti da MUP kao poslodavac i Vlada ŽZH nemaju sluha za svoje policajce i uposlenike, eliminiraju njihove utemljene zahtjeve kojima se žele samo izjednačiti s drugim korisnicima proračuna.

”Štrajk je prošao mirno i u najboljem redu, kako je Sindikat i planirao. Uskoro ćemo održati i sastanak i odlučiti kako dalje – s kim pregovarati, o čemu pregovarati, i na koji način javnosti predstaviti naše zahtjeve, s obzirom da nam je zabranjeno okupljanje, a planiramo angažirati i zaštitarsku agenciju, jer ne znamo kakve su namjere ministra Borasa i njegovog tima”, dodao je Kolobarić.

Rekao je kako je posljednji sastanak s ministrom prošao neslavno i nekarakterno.
”Nismo očekivali da će tako početi. Nakon samo jedne minute došlo je do fizičkog incienta, ministar je djelovao prema meni, ne znam iz kojih razloga, i to u momentima kada smo bili spremni povući i kaznenu prijavu i protiv Zdravka Borasa i Željka Naletilića, u cilju našeg iskazivanja dobre volje da kažemo da smo spremni na konsenzus i premošćivanje problema”, ogorčen je Kolobarić.

Ističe kako je ministar Boras tvrdio da štrajk provodi dvoje ljudi, a kada je Sindikat to opovrgno zahtjevom za organiziranjem okupljanja, stigla je zabrana.

”Najavili smo odlazak pred policijske uprave, što bi bila naša reakcija da pokažemo MUP-u i svijetu koliko nas ima, ali smo dobili zabranu. U ovom momentu mogu vam reći da grad Široki Brijeg ima odluku i lokacije gdje se mogu održavati prosvjedi, dok Ljubuški, Grude i Posušje to nemaju, pa su donešene odluke o zabrani javnog okupljanja. Mi smo to prihvatili jer ne želimo dovoditi naše članove u probleme tako što će kršiti zabrane”, rekao je Kolobarić.

Kolobarić dalje navodi kako neće podleći pritiscima i fizičkim nasrtajima i verbalnim prijetnjama ministra Borasa.
”Nećemo podleći izazovu od posljednjeg sastanka s ministrom. Napustili smo prostor i postupili profesionalno, a i dalje ćemo se služiti zakonom i demokratskim načelnima da ostvarimo naša prava – da smo isti među jednakima i da nas ne tretiraju drugačije. Sada moramo organizirati sastanak, dogovoriti se kako dalje, s kime pregovarati, a razmišljamo i o angažiranju zaštitarske službe koja bi nas štitila od ministra Borasa i sličnih, jer ne znamo što oni smjeraju”, zaključio je Kolobarić.

Po riječima predsjednika Sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a Vjekoslav Markote, glavni razlozi za štrajk su neuplaćivanje doprinosa, koji nisu uplaćivani od 2013. godine i izjednačavanje koeficijenata djelatnika policije s drugim korisnicima proračuna.

Dodao je kako, osim toga, Sindikat traži isplatu jubilarnih nagrada za sve djelatnike MUP-a, isplatu pet posto od
plaće za prethodnih 13 mjeseci, te smjenu ministra unutarnjih poslova ZHŽ-a.

(Bljesak.info)

9 komentara

  • Sindikati pozovite gradane da vam se pridruze dosta vise podobni i pogodnih,skrivanja,prikrivanja,namjestenje tuzbi vrh policije je kriminalna hobotnica koja suraduje sa izbjeglicama (kriminalcima) iz hr koji vrse pritisak na tuziteljstvo i vrh policije.Dosta je takvihhosaplea i kriialaca.
    Svi na ulicu

  • čuj udario,treba te siledžije tako namlatit damu nepadne napamet više nikad dignut ruku ninakoga a vama gospodo plicajci tzv. milicioneri ako neodgovara posao dajte otkaz,ima mjesta u njemačkoj možda i zavas..meni osobno ništa neznačite a vaš štrajk mi smeta,dođem dignut osobnu one ko dvi krave legle,lakiraju nokte i kaže pao sustav dodji drugi dan eto što mora obični građanin osjetit vaš štrajk.

  • Zalosno od jednog ministra sto nece da vidi svoj narod ni ti im dozvoljava ljudska prava, danas policiji, sutra tebi dragi gradjanine. Svakome od vas je to u interesu da se izjasnite i ne prihvatite nikakvu BRUTALNOST jednog ministra vi ga placate, ne da vas ubija u pojam i ponizava izabrani hercegovacki narode od Boga I Gospe, nego da vas vidi i postiva ko ljude. Nazalost ministar Boras ne izgleda zdrav.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.