Sindikat Aluminija odgovorio Milićević: “Šokirali ste nas svojim nebuloznim izjavama” – Jabuka.tv

Sindikat Aluminija odgovorio Milićević: “Šokirali ste nas svojim nebuloznim izjavama”

Nezavisni sindikat zaposlenih Aluminij d.d.Mostar nakon jučerašnje izjave federalne ministrice i dopremijerke FBiH Jelke Milićević za izdanje Večernjeg lista a kojeg su prenijeli i ostali bh portali odgovara.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovana u vašoj jučerašnjoj izjavi za navedeno izdanje Večernjeg lista u kojem spominjete neke probne rokove, brigu vlade FBiH za 900 uposlenika kao i mogućnosti situacije da djelatnici neće primiti od jedne do tri plaće te o rekonstruiranju akcijskih planova i zbrinjava djelatnika upoznajemo vas da nas sve više i više šokirate sa svojim nebuloznim izjavama.

Upoznati ste sa planom pokretanja proizvodnje u Aluminiju d.d.Mostar  koji vam je dostavljen. U planu i analizi je precizirano pokretanje proizvodnje u tri faze počevši od 1. rujna 2019. s potrebnim osiguranjem financijskih sredstava sa kojim se može osposobiti i pokrenuti proizvodni proces ako vam je to u interesu što iskazivate realizirajte dostavljeni plan, isto tako po tko zna koji put izjavljujete glavnu brigu za 900 uposlenika Aluminija u sačuvanju njihovih radnih mjesta gdje ih svojim izjavama vi osobno gonite iz Aluminija i podcjenjujete njihov rad i trud koji su dali za ovu tvornicu i spremni su još dati ali ne kao volonteri što izjavljujete da postoji mogućnost ne primanja od jedne do tri plaće.

Radnici Aluminija su najveći heroji koji su obavljali svoje poslove odgovorno i uredno prolazili  sve ove godine kroz velike neizvjesnosti i stresove da bi na kraju ni krivi ni dužni zbog lošeg upravljanja svih dosadašnjih uprava i nedovoljne brige samih vlasnika koji su im ugrozili životnu egzistenciju  ostali na ulici preko noći bez bilo kakvih primanja što je se ranije dešavalo i sa ostalim  radnicima širom FBiH koji su ostali bez svojih radnih mjesta ne svojom krivicom.

Radnici Aluminija nisu nikakvi volonteri niti ce to biti oni su kvalificirani stručnjaci u svojim pogonima i zato trebaju biti plaćeni. Sindikat Aluminija nije nikakvo upravljačko tijelo  da bi  se bavilo sa vašim navodima po pitanju rekonstrukcije  društva i ostalim planovima i programima tu ulogu ne želimo zbog toga smo i napustili tkz krizni stožer to je obaveza poslodavca.

Zna se koje su obaveze i ovlaštenja sindikata sukladno zakonu vijeća uposlenika te vas sukladno ovom zakonu i članku 28 ponovno upoznajemo da nam nisu izmirene obaveze po pitanju uplate doprinosa te tražimo da nam izmirite sva dugovanja za 900 uposlenika a ne samo ona koja ostvaruju pravo na mirovinu.

Pokažite odlučnost i brigu koju iskazujete za djelatnike Aluminija i realizirajte njihove zahtjeve jer datum 1. rujna 2019. je manji od mjesec dana s početkom nove školske godine, navode u svom priopćenju iz sindikata.

MIlićević: Aluminij je izgubio tržišnu utakmicu, cilj sačuvati što više radnih mjesta

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Aluminij je u buducnosti Uljanik. Pvo sada su politicke igre lopova koji su ga i doveli u ovu situaciju… Gpspoda Milicevic prica sto joj Dragan rekne… Juce je potpisan sporazum o uspostavi vlasti na drzavnom nivou sto znaci da je Aluminij proslost. Covicu je ovo bilo bitno za naredne 4 god…

  • dakle, šta – aluminij proizvodi milijunske gubitke, kad im više niko ne pokriva rupe zabiju postrojenje u zid: nikom nije bilo palo na pamet odvojit para za sigurno gasenje. sad su smislili “plan” da za 40 milijuna mogu nastavit proizvodit gubitke i nek izvolimo mi ostali nac pare za tu i buduce rupe? ma ko vas j*be …

  • Jedno 200 radnika Aluminija su pasionirani kockari i barabe. Romeo nemoj se praviti blesav, i sam znaš da su sad sve ovo bajke, ako ti misliš da bilo koji dio Aluminija može raditi sa dobiti onda ti čovječe nemaš pojma o svom poslu i tržišnoj utakmici. Da se Aluminij sad pokrene, opet bi radio same minuse koje su van svakih granica normalnog poslovanja. A budući da vi očito ne čujete mudri vladari Vam pričaju bajke dok se priča do kraja ne razvodni. Na kraju će Aluminij biti prodana Ikiću za 6-7 miliona KM, on će ga izrezati i prodati sa dobiti od 2-3 miliona, to je realnost i tako će i biti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.