Sindikalisti Aluminija: Nismo zadovoljni današnjim pregovorima, mogući prosvjedi i štrajk – Jabuka.tv

Sindikalisti Aluminija: Nismo zadovoljni današnjim pregovorima, mogući prosvjedi i štrajk

U Mostaru je danas bila nova runda pregovora u slučaju Aluminija, a Pero Bebek, predsjednik Skupštine sindikata, naveo je kako je ovaj put bilo lošije nego prethodni.

Bebek je govorio i o tome što će biti sa radnicima koji trebaju u mirovinu, prenosi N1.

Što se tiče mirovine, pričali smo o tome prošli put. Kad pođe čovjek u mirovinu bilo kada, u tom slučaju bi mu se sve uplatilo, a mi smo to tražili pisanim putem i s pečatom, smatra Bebek.

U ovome poduzeću su vršili anketno ispitivanje među radnicima a ono je pokazalo:

526 ljudi želi raditi, njih 76 želi otpremninu, a 46 je zaokružilo i jednu i drugo, što nije valjan odgovor, a 177 nisu ništa zaokružili. Što se tiče ovoga, samo bi radilo u toj prvoj fazi a u drugoj se ne spominjue. Bilo bi tu tehnološkog viška negdje otprilike 550, što je lošije nego prošli put kad smo pričali. Što se tiče plana zbrinjavanja djelatnika, prvo bi trebala proći sistematizacija. Trenutno je tu strateški partner neka izraelsko-kineska tvrtka, istaknuo je.

U svakom slučaju puno je lošije nego prošli put, više je pesimizma. Jedini optimizam je kada je u pitanju ljevaonica. Što se tiče elektrolize, za dugo vremena neće biti popravljeno, naveo je Bebek.

Novinarima se obratio i Romeo Biokšić, iz Nezavisnog sindikata Aluminija, koji se složio sa Bebekom, te poručio kako nisu zadovoljni današnjom rundom pregovora.

Nimalo nismo zadovoljni današnjim sastankom. Na osnovu ankete koja je rađena po pitanju nastavka rada 64 posto djelatnika se izjasnilo da bi nastavilo daljni nastavak rada, devet da bi uzelo otpremninu, šest posto za obje varijante dok se 21 posto nije nikako izjasnilo. Samim tim dovodimo se u nezgodnu situaciju i po pokretanju plana gdje smo dobili i trenutnu sistematizaciju radnih mjesta gdje se pet od šest zaposlenika smatraju viškom. Mogući su prosvjedi, štrajkovi. Dakle, 1. rujna je upitno pokretanje proizvodnje, osim ako novi strateški partner ne ubrizga nova sredstva, naveo je Biokšić.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

  • Vi ste pop… li foru Covica i sada je to gotova stvar… Gospodo Aluminij je unisten i opljackan a lopovi na slobodi. Sada to svatko pakuje kako mu stima…

  • Tko nije ništa naučio na primjeru koji se zove Soko neće ni na ovom koji se zove Aluminij. Više sreće u epizodama HT i EP.

  • Neka istražitelji odu na Uzariće i uvjere se koja “zgradurina” se pravi od opljačkane love iz Aluminija a u vlasništvu bivšeg financijskog direktora iz Uzarića.Vjerojatno je omastio brk i Nikica Ljubić bivši direktor susjed financijskog direktora.Kad se u seljaka koji vodi firmu, razvija brže džep od pameti to je i za očekivati da propadne firma.

  • Oni sto su ucestvovali u njegovom unistenju sada ga kao spasavaju. Bravo..!!! Ne vidimo lopove i kriminalce, direktore, clanove uprave da su iza resetaka a 400 milijuna nema, pokradeno, opljackano brutalno..Tko je ovdje lud… Ok, mi smo svi ludi i coravi a pitanje je sto je sljedece, koja firma je sljedeca na udaru da je ovi spasavaju… Bosnjaci po Sarajevu se sprdaju i imaju uzrecicu,, dabogda vam se covic borio za prava i dpasavao vas,,… E sada skontaj te sto to znaci…

  • Gdje ces na Uzarice tamo je sve posteno i tamo su svi skolovani i pametni. Da i svi idu u Crkvu svake nedilje, da i tamo su generali, doktori, Udbasi , svecenici i svi se slazu super. Tamo ima ratnih profitera, tajkuna jako puno. Ili su pametni i sposobni ili je tu puno lopova i lopovluka.

  • Na ulicu ste trebali svaki dan od zatvaranja,da vidite sustav kako reagira.Međutim podjelijo je vas čovka davno sa udbaškim receptima.Sad na ulicu potražite da se krivci zatvore i vrate novac.A vi ste popušili!!!!

  • Mi nismo u privatnika pregovarali kada je firma propala ostalo duzno i nikom nista.Vi koji ste imali place vise od 3000 km i sve vam placene najbolje jos vam dati otpremninu jedno 50 000 km i otpisat kredite.MA HAJTE MOLIM VAS

  • Jes ih Dragan izdriblao lol… sad osim sto su bijeda, jos su i budale. E tako stoci i treba, samo i dalje sutite. Jos cete vi gov**a progutat

  • Dragan je kao Lep Mesi… Iste finte vec 15-20 god i prolaze… Bio jednom jedan gigant i zvao se Aluminij…. To je mesto kao Soko. Sad treba staviti svoje pouzdane lopove i to privatizirati, uzeti sto valja…

  • Smjenite i onog “seljaka u glavi” ,predsjednika N.O. Klepana koji je kupio diplomu i fakulteta i doktorata.Svi mi to na Ekonomskom fakultetu znamo.Taj nije pročitao u životu niti molitvenik a kamoli neku stručnu knjigu iz Ekonomije.Poslušajte mu samo govor ,seljačina iz Bugojna,glupi Bosanac.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.